szex
#Vágyak

Azt hiszem, lefeküdtem valakivel...

2016.06.09.
2 perces olvasási idő

Alaposan be voltam csípve, és nem emlékszem tisztán arra az éjszakára, de azt hiszem, lefeküdtem valakivel. Most aztán fogalmam sincs, hogy teherbe eshettem-e vagy sem. Azelőtt sohasem feküdtem le még senkivel. Kérlek, segítsetek!

Kedves Olvasónk!

A kérdésed felvet néhány további egyéb kérdést, és jól mutatja, mennyire nyugtalanító is lehet, ha valaki nem emlékszik, mit csinált egy bizonyos éjszakán. Be voltál csípve, lehet hogy életedben először lefeküdtél valakivel, esetleg teherbe estél, de van merszed segítségért fordulni hozzánk.

Az alábbi tanácsok talán segítenek, hogy egy kicsit megnyugodj:

  • Amennyiben olyan viszonyban vagy a partnereddel, talán megbeszélhetnéd vele, mi is történt. Megértjük, ha esetleg kínosnak és kényelmetlennek találsz egy ilyen beszélgetést, de ez részben eloszlathatja valamelyest a félelmeid, vagy legalább megtudod, mi történt valójában, és milyen lépésekre kell elszánnod magad. Ha nem tudsz (vagy épp nem akarsz) beszélni az illetővel, akkor arra kell összpontosítanod minden figyelmed, hogy te magad testileg és szellemileg is rendben legyél.
  • Ugyancsak jó volna, ha felkeresnéd a nőgyógyászod, és megvizsgáltatnád magad. A vizsgálat kideríthetné, hogy sor került-e nemi aktusra, és érdemes volna elvégeztetni egy terhességi tesztet, ill. megnézni, nem szedtél-e össze valamilyen nemi úton terjedő fertőzést.
  • Ha a dolog 3 napon (72 órán) belül történt, egy esemény utáni tablettával megelőzhető a terhességed. Nálunk ez a sürgősségi tabletta vényköteles, és csak nőgyógyász írhatja fel. Nagyobb városok kórházainak nőgyógyászati osztályain sürgősségi fogamzásgátlási ambulancia is van, ahol a nap huszonnégy órájában kérhetsz tájékoztatást és segítséget.
  • Miközben a gondolataid többnyire az esetleges terhesség körül járnak, nem szabad megfeledkezned arról sem, érzelmileg miképp hat rád ez az élmény. Kis idő múltán, miután elolvastad ezt a választ és egyéb információkat is begyűjtöttél, talán másképp tekintesz majd a dologra, és a szándékaid is megváltoznak.

Mindenesetre támogatásra van szükséged, olyanokra, aki segítenek és meghallgatnak. Függetlenül attól, hogyan döntesz, mit is tegyél, vagy hogyan tekintesz mindarra, ami történt, nagyon hasznos lehet elbeszélgetni valakivel, akiben megbízol.

Egy pesszimistább változat szerint az is elképzelhető, hogy nem jó szántadból tetted, amit tettél, hisz nem voltál józan és nem emlékszel pontosan, mi történt. Az is lehetséges, hogy valaki drogot csempészett az italodba. Talán kisebb gondod is nagyobb annál, hogy most ezt latolgasd, de azért erről az eshetőségről is elbeszélgethetsz valakivel.

Még ha bizonytalan is volnál, miképp meséld el a helyzeted, mások tapasztalatai segíthetnek a saját élményed feldolgozásában. De kikérheted akár az orvosod, kisebb közösséged vagy hitközséged tanácsát is.

Nem ártana azon is elgondolkodnod, mennyit is ittál azon az éjszakán és hogyan hatott rád az ital. Közismert, hogy az alkohol rossz hatással van az ítélőképességünkre, gondolkodásunkra és viselkedésükre, ezért érdemes megfontolnod, mennyit ésszerű fogyasztanod belőle, hogy lazíts egy kicsit és jó kedved legyen, de közben meg tudd őrizni a józan ítélőképességed is.

Az elvárások, értékek, vágyak és a szex - kiváltképp ha alkohollal társulnak - furcsán összekeveredhetnek: olykor izgalmas beteljesülést ígérve, máskor zavaros, homályos, sőt akár ijesztő alakot öltve.

Ha találsz olyan tényleges gyakorlati és érzelmi támogatást, amely után vágysz, az nagyban segíthet annak a bizonyos estének a feldolgozásában, valamint a jövőre vonatkozó döntéseid (ideértve az alkoholt és a szexet is) meghozatalában.

(Ő. B.)