első szex
#Vágyak

Tanácsok az első együttléthez

2010.03.21.
1 perces olvasási idő

Bizonyára azt szeretnéd, hogy az első szexuális élményed tökéletes legyen, de a legelső alkalom során pont a tapasztalatlanságodból fogsz tapasztalatot meríteni.

Lehet, hogy azt gondolod, hogy az óvszer ilyenkor rontja az összképet, viszont semmi esetre ne hagyd el a használatát! Jó, hogyha észben tartasz ilyenkor pár dolgot.

A legelső szexuális élmények nagyon ritkán tökéletesek, viszont a legelső szex egy életre maradandó emlék marad.
Legyen tökéletes vagy sem,a hiedelmekkel ellentétben az első szex is lehet élvezetes, hogyha óvatosan, és lassan történik.

Óvszer!!!

Az óvszerek fontos védelmet nyújtanak a nemi betegségek, és a nem kívánt terhesség ellen, sőt még plusz örömöt is okozhat egyes fajták anyaga, formája, és stílusa.

Léteznek biztonságosabb szex metódusok is, amit első alkalommal célszerűbb alkalmazni, és még egyszer, az óvszer is hihetetlenül fontos, hiszen már az első alkalommal is megfertőződhettek nemi betegségekkel, sőt a terhesség kialakulása sem kizárt.

Terhesség, nemi betegségek!

Sokan azt gondolják, hogy az első alkalommal nem eshetnek teherbe, viszont nagyon gyakran előfordul, hogy már az első alkalommal megtörténik. Hogyha nem ismered közelebbről a szexpartnered, elengedhetetlenül fontos az óvszer használata, mert ilyenkor nagyobb az esélye, hogy nemi betegséget kaphatsz el, köztük a HIV-et is.

Hogyha már hosszabb ideje élsz szexuális életet a pároddal, és úgy érzitek, hogy az óvszer használata kényelmetlen számotokra, akkor is nagyon fontos a védekezés a terhesség ellen, ilyenkor javasolt a fogamzásgátló tabletta használata, viszont manapság már léteznek hatásos hüvelykúpok is, habár még mindig az óvszer a legbiztonságosabb megoldás.

Ha kényelmetlennek érzed az óvszer használatát, léteznek nagyszerű síkosító anyagok, melyek könnyebbé teszik a behatolást a hüvelybe. Fontos hogy latex óvszereknél csak víz alapú síkosítókat használj, mert az olaj alapú síkosítók (pl. vazelin) károsítják a latex anyagát.

Röviden és tömören, az óvszer használata nem kötelező, viszont olyan védelmet adhat neked, mint semmilyen más védekezési módszer, és talán a biztonság az, ami tökéletessé tesz egy szexuális együttlétet. Sok szerencsét!

(G.V.)