orális szex
#Vágyak

Terhesség orális szextől?

2020.03.23.
1 perces olvasási idő
+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

Ha a barátom nemi szervét a számba veszem és az előváladékot vagy ondót lenyelem, attól lehetek terhes? Soha senkitől nem kaptam választ és nem akarok felelőtlen lenni. Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

Kedves Levélíró!

Nyugodj meg, ettől nem lehetsz terhes. Ahhoz, hogy valaki teherbe essen, a spermiumoknak a hüvelybe, onnan a méhbe és a petevezetőbe kell jutniuk. Többnyire itt találkoznak az érett petesejttel, itt történik a megtermékenyítés.

Terhes pocak

Miért nem lehetséges a teherbeesés?

Ennek több oka is van:

  1. A spermiumoknak magas pH értékű, inkább lúgos közegre van szükségük a túléléshez, így a gyomorsavak által nyújtott alacsony pH-jú környezetben rövid időn belül elpusztulnak.
  2. A gyomor és a petevezeték egymáshoz való viszonya anatómiailag szinte teljesen lehetetlenné teszik az ilyen jellegű megtermékenyülést.
  3. Ha esetlegesen mégis létrejönne a megtermékenyülés, az nagy valószínűséggel méhen kívüli terhességet okozna.
  4. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt sem, hogy noha az egészséges spermium akár 72 óráig is életképes a számára megfelelő környezetben, a petesejt 12 órával az ovuláció után terméketlen.

De a legfontosabb, amire az orális szexszel kapcsolatban fel kell hívni a figyelmet, a HPV fertőzés veszélye. A terhességgel kapcsolatban aggodalomra semmi ok, orális szexszel nem lehet teherbe esni, de a szexuális úton terjedő fertőzések egy része az orális szex útján is terjed.

(KamaszPanasz - Dr. Szimuly Bernadett)