poronty
#Suli, munka

Keress zsebpénzt porontyfelügyelettel!

2010.07.05.
2 perces olvasási idő

Pénz! Egyet jelent a szabadsággal, érettséggel, felelősséggel! A legtöbb tini számára a nyári szünet a legjobb időszak a pénzkeresésre, hiszen nyakadba szakadt a szünidő, a barátokkal kevesebbet tudsz találkozni, mert mindenki máshol nyaral, de azért jól jön egy kis pénz mozira, fagyira, fesztiválra. A gyermekfelügyelet az egyik legnépszerűbb nyári munka, itt megtudhatod, milyen követelményeknek kell megfelelned.

Ha saját kereseted van, abból azt vehetsz, amit szeretnél, olyan programra mehetsz, amilyenre akarsz (meg a szüleid engednek). A nyári munkavállalás másik nagy előnye, hogy kipróbálhatod, mihez is van érzéked, mi az, ami érdekel.

A gyerekcsőszködés az egyik legkedveltebb tinimunka. Aki otthon szokott segíteni a házimunkában, a kistesó/unokatesó gyermekfelügyeletfelügyeletében, illetve van érzéke a gyerekekhez és szeret játszani, azok számára ez ideális feladat. Nézz körül a szomszédban, ismerősöknél, nincs-e valahol kisgyerek, akik szüleire is ráfér, hogy időnként kimozduljanak otthonról! Ne feledd, nem csak a kamaszok, hanem a szülők is szeretnek időnként lazítani, szórakozni. Az alábbiakban felsorolunk néhány ötletet, ami segíthet abban, hogy igazán profi bébicsősz legyél, s a nyári szünet után is szükség legyen a munkádra!

Amit a szülők elvárnak egy gyermekfelügyelőtől

1. Jó egészségi állapot. Ha viszonylag gyakran betegedsz le, folyik az orrod, jobb, ha nem jelentkezel.
2. Légy megbízható és felelősségteljes! Ezek nagyon fontos tulajdonságok ahhoz, hogy biztonságban érezzék melletted a gyermeküket!
3. Szeresd a kicsiket, és érts a nyelvükön! A picik bizony ösztönösen megérzik, ki az, aki őszinte szeretettel, érdeklődéssel közelít hozzájuk.
4. Légy magabiztos! A kisgyermekekkel való foglalkozáshoz fontos, hogy megfelelő önbizalmad , magabiztosságod legyen! Megérzik, ha nem vagy biztos a döntéseidben, és ki is használják azt!
5. Viselkedj éretten! Ez azt is jelenti, hogy vészhelyzet esetén nem veszted el a fejed, nyugodtan fel tudod mérni a helyzetet és a szükséges intézkedéseket!
6. Légy udvarias, és tiszteld az adott család szokásait, még akkor is, ha bizonyos dolgokat másként csinálnál. Tartsd tiszteletben a személyes dolgaikat, ne nyúlkálj a szekrényekben, személyes iratokban!
7. Legyen tapasztalatod kisgyerekekkel kapcsolatban! Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megértsd a kicsi fejlődési folyamatait. Emellett tisztában kell lenned az alapvető etetési, öltöztetési, pelenkázási, fürdetési műveletekkel. Jó ha tudod, melyik korosztály mit szeret játszani. No, erre jó az időnként halálra idegesítő kistesó!
8. Legyen üzleties gondolkodásod. Ez azt jelenti, hogy még a szülők távozta előtt gyűjts be minden információt a gyerekről és az elvárásokról, feladatokról, hiszen Te is csak így tudsz „profi szolgáltatást” nyújtani!
9. Légy rugalmas! A Te feladatod, hogy beilleszkedj a családba! Neked kell alkalmazkodnod az ő szokásaikhoz, nem pedig fordítva!
10. Légy óvatos! A gyermek biztonságát tartsd mindig szem előtt!

Az igazán jó bébiszitterrek híre körbejár a szülők között! Így könnyen lehet, hogy akár egész évre állandó munkához jutsz! A következő cikkünkben a gyerekkel való foglalkozásokhoz adunk tippeket. Addig is jó keresgélést kívánunk!

(KamaszPanasz)