sport
#Mozgás

Rebeka kipróbálja: egy hét két keréken

2012.08.04.
1 perces olvasási idő

Nyáron rengeteg ember pattan biciklire, és nemcsak azért, mert úgy gondolják, hogy ez remek testmozgás, ráadásul kinek lenne kedve a buszon ülni, amikor két keréken pillanatok alatt ott tudunk lenni bárhol? A következő héten Rebeka nem máshová indul, mint a Balatonhoz, a szépen kiépített bicikliutakon fogja megtenni kedvenc járgányával a körülbelül 350 kilométert, élményeiról a Rebeka Kipróbálta blogban számol be.

A bicaj kis helyen is elfér, így rengeteg helyet és időt spórolhatunk meg, ha befektetünk egy jó, praktikus "járgányra". Persze a biciklizés, ezer meg egy előnye mellett, nemcsak egészséges tevékenység, de nagyon környezetbarát is. Ha már csak egyszer ültél bicajra, busz vagy kocsi helyett, rengeteget tettél a környezetedért. Oldalunkon rengeteg cikket találsz a biciklizéssel kapcsolatban, érdemes őket elolvasni.

Korábban kipróbáltam, hogy milyen egy héten keresztül minden nap egy órát mozgással tölteni, és tapasztalataimról a Rebeka Kipróbálta blogon számoltam be. Sajnos a legtöbbünknek nem nagyon jut ideje (rendszeres) sportolásra, így ha egyszer-egyszer sportolunk, a testünk rögtön izomlázzal és fájdalommal válaszol, ami persze sok ember kedvét szegi. Minden kezdet nehéz, ám a sport senki életéből sem hiányozhat.

Nyáron érdemes kitörni a lakásunk rabságából, hiszen rengeteg lehetőség rejlik körülöttünk, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzünk. Nézz körül a lakóhelyeden, hogy hol van lehetőség sportolásra, milyen lehetőségeid vannak a közeli sportpályákon, illetve, hogy milyen szabadtéri sportos megmozdulásokra van lehetőséged. Hidd el, nem fogsz csalódni. Ha nem akarsz egyedül edzeni, hívd el a barátnőket, vagy ugorj le a srácokkal egy pár kört futni!

A következő héten nem máshová indulok, mint a Balatonhoz, a szépen kiépített bicikliutakon fogom megtenni a körülbelül 350 kilométert (ennyi körülbelül a tó körben). Minden napra jut legalább 50 kilométer, ami emelkedőkkel persze egy kicsit megerőltetőbb. Korábban is tettem már meg nagy távokat, de most az élményeim és a tapasztalataim mellett tanácsokkal is szolgálok majd, és remek helyszínekkel ismertetem meg a KamaszPanasz olvasóit.

Kövessétek a Rebeka Kipróbálta blogot! Kellemes nyarat és jó tekerészt kíván a Kamaszpanasz csapata.

(Gy. R.)