szem
#Lélek

Miért szeretik a pasik a tág pupillákat?

2009.08.31.
1 perces olvasási idő

A pupillánk az a testrészünk, amely a legnagyobbnak látszik saját méretéhez képest. A férfiak nagy része azt állítja, hogy egy nőn először a szemét nézi meg. Úgy gondolják, hogy egyfajta erotikus sugárzása van az írisznek és a pupillának.

Az írisz a szemnek a színes része, amilyen színű az íriszed, olyan színű a szemed. A pupilla a fekete rész az íriszed körül. Az írisz izmai húzzák össze vagy tágítják ki a pupillát, ezek a változások az 1mm-esnél kisebbtől a 10mm-esig terjedhet. A pupilla vitathatóan is, de az arc legotrombább és legcsodálatosabb része is egyben. Egy kitágult pupilla erősíti a személy bámulását. Ezek a nagy fekete körök igenis fontos elemei az arcodnak, ha akarod, ha nem.

Mitől tágul a pupillád?

Mindenki tudja, hogy a pupilla a sötétben tágul, esetleg drog vagy alkohol fogyasztás hatására - de ez ennél egy picit bonyolultabban működik. Az 1960-as években pszichológusok vizsgálták, majd megállapították, hogy a pupilla akkor is kitágul, hogyha az emberek érzelmi változáson mennek keresztül. A nőknek kitágul a pupillájuk, ha gyermekeket vagy férfiakat látnak pucéron, míg a férfiaknak akkor, ha meztelen nőket látnak.

A pupilla mérete nem tudatosan változik. Amikor a pszichológusok megkértek férfiakat, hogy válasszanak egy nő 2 képe közül – a különbség csak a pupilla mérete volt, ők a nagyobb pupillájú képet találták szebbnek. Megkérték, hogy magyarázzák meg a választásukat, de csak azzal tudták indokolni döntésüket, hogy a nő azon a bizonyos képen sokkal csinosabb és nőiesebb volt.

Mit árulnak el rólad a pupilláid?

A pupillák emellett sokat árulhatnak el rólad, vagy beszélgetőpartneredről. Ha a pupilláid kitágultak, amikor egy pasival beszélsz – és emellett nem vagy bedrogozva, vagy berúgva – akkor ez annak a jele, hogy érdeklődsz a pasi iránt. A pupillád mérete emellett változhat attól függően, hogy milyen a menstruációs ciklusod, mennyi idős vagy. Minél idősebb leszel, a pupilláid annál kevésbé fognak tudni kitágulni, mint gyerekkorodban, kamaszkorodban. A nagy pupillák a termékenység, fogékonyság jelei – és ezek pedig igenis fontosak a pasiknak.

A nők sokkal kevésbé érzik vonzónak a tág pupillákat. A tág pupillájú, vad tekintetű pasikat általában „rossz fiúknak” könyvelik el, akik csak szexet akarnak, és nem tudnak uralkodni magukon. A nőknek leginkább a közép-méretű pupillák tetszettek.

Hogyan szemezz?

Végezetül, mit is vonnánk le ebből? Csajok, teremtsetek szemkontaktust! Ha valaki tetszik, legyetek akár a suliban, parkban, randin, csak nézz mélyen a szemébe. Ha pár másodpercen keresztül így szemezel vele, akkor az már biztosan jó pont. Hogyan folytasd? Nézz egy kicsit másfelé, beszélj máshoz, majd nézz vissza, és növeld a szemkontaktus idejét. Nem csak csodálni, bámulni fog – a szívét is meghódíthatod a szemeddel!

(Gy.A)

Kapcsolódó címkék

szerelem