internet veszélyei
#Lélek

Veszélynek lehetsz kitéve a neten

2017.07.11.
1 perces olvasási idő

Az elmúlt évben a világon a tizenéves internethasználók 62 százaléka szembesült valamilyen veszéllyel az online térben, derült ki a Microsoft reprezentatív nemzetközi kutatásából.- olvasható az eduline.hu-n.

A számítógép, az okostelefon vagy a tablet a nyári vakáció elengedhetetlen kellékeivé váltak az elmúlt évek során. Lássuk be, hogy ilyenkor azárt a megszokottnál jóval többet használjátok ezeket az eszközöket ti is, mint akár iskolaidőben.

A felmérésből kiderül az öt leggyakoribb veszélyforrást is. A lista első helyén a kéretlen internetes kapcsolatfelvétel szerepel, a megkérdezettek 43 százaléka szembesült már ilyen helyzettel. A második legtöbbször előforduló veszély a rosszindulatú, gonosz bánásmód, majd ezt követi a trollkodás, a kéretlen szexuális tartamú üzenet, végül az online zaklatás zárja a sort.

A kutatás szerint a megkérdezettek 70 százaléka szenvedett már valamilyen negatív hatástól. A legaggasztóbb következmény, hogy bizalomvesztés miatt az online és az offline térben sérültek a családi és baráti kapcsolatok.

TIPP! Közösségi média, mire ne használd?

A világhálón leselkedő veszélyek ezen felül idegrendszeri hatásokkal járhatnak, így alvászavarral, stresszel, az iskolai teljesítmény romlásával, illetve az intimszféránk komoly sérülésével.

(Eduline)