önmegtalálás
#Lélek

Út önmagadhoz

2019.06.23.
1 perces olvasási idő

Teljesen szükségtelen magadat mással összehasonlítani. Mindig fogsz találni olyat, aki szebb, ügyesebb, jobb alakú, fiatalabb, okosabb, mint Te. Feleslegesen okoznál fájdalmat magadnak.

Ráadásul lehet, hogy szebb, mint Te, de Te kitartóbb vagy ügyesebb lehetsz nála. Csak ezt csalódottságodban már észre se veszed. Ahogy egy majmot se lehet egy oroszlánnal összehasonlítani, úgy egyik embert se a másikkal.

önmagad

A belső értékeidre fókuszálj

A képességeink fejleszthetőek, így érdemes arra törekednünk, hogy valamiben igazán jók legyünk. Ez sokkal fontosabb, mint a külső adottságok. Hiszen, ha magabiztosan állunk a dolgokhoz, ráadásul szívesen tesszük, akkor elégedettek leszünk.

Az a fontos, hogy belül mi van. Hogyan érzed magad, milyen gondolatokkal traktálod magad. Lehet rajtad a legmenőbb márkás cucc, ha a lelked vérzik. Ha boldogtalan vagy, nem fog rajtad segíteni, ha cool a szerkód.

Lehetőségek várnak rád

Szóval a lelkedet kell rendbe tenni, ha vacakul érzed magad. Csak járj nyitott szemmel, rád fognak találni a lehetőségek! A Te dolgod csak annyi, hogy észrevedd őket. A lehetőségeknek nincs alkoholszaguk, se drogos bódulatuk, de gyógyszeres doboz se rejti őket.

Igaz, Luci Ferkó szívesen betessékelne a Feketeség kapuján. Mindig van remény. Csak hinned kell benne, hogy most egy jobb fejezet következik. Ne feledd, életed forgatókönyvébe neked is van beleszólásod!

Szabó Katilla

Szabó Katilla

Eredeti nevem Szabó Katalin. Mivel nem volt felhőtlen a gyerekkorom, hamar útkereső lettem. Mindig érdekelt a lélek is, és azt tartom, nagyon fontos, hogy naponta találjunk időt az elcsendesedésre, feltöltődésre. Nap, mint nap teszek azért, hogy egyensúlyba hozzam magam lelkileg is. Örömet okoz, ha másnak segíthetek.

Írásaim a jelenlét állapotában születnek, így talán Téged is képesek a szeretet hullámhosszára hangolni. Hogy ez mit jelent? Írásaim olvasása közben feltöltődsz, és belül visszaigazolást érzel. Érzed a sorok igazát. Megtiszteltetésnek érzem, hogy itt lehetek köztetek. Nagyobbik fiam épp átlépte a kamaszkor küszöbét, úgyhogy a problémáitok közelebb állnak hozzám, mint gondolnátok. Na meg, én is voltam tini. Ráadásul lélekben örökre fiatal maradok. Olvasd a cikkeimet olyan szeretettel, ahogy írtam!

Legutóbbi könyvem nektek, kamaszoknak szól, amely ingyenesen letölthető, címe: A vagányság határain túl

Szabó Katilla