tél
#Lélek

7 szórakoztató program apukáddal

2014.12.25.
2 perces olvasási idő

A téli szünet alatt lehetőséged nyílik arra, hogy egy kis időt tölts a szüleiddel. Milyen programot érdemes csinálni ilyenkor?

Mivel a lánya vagy, különleges a kapcsolat köztetek. Más, mint az anyukáddal, még ha egyformán is 7 szórakoztató program apukáddalszereted őket. Az apukák általában nagyon féltik a kicsi lányukat, és nagyon büszkék, amikor látják, hogy fiatal, erős nővé válik, mégis néha azt kívánják, hogy bárcsak még mindig kislányok lennének. Akkor is, amikor már párkapcsolatban élsz, vagy férjhez mentél, nagyon szórakoztató minőségi időt eltölteni azzal a férfival, aki olyanná nevelt, mint amilyen most vagy. 7 szórakoztató dolog, amit apukáddal csinálhatsz.

Horgásszatok együtt!

Sok férfi szeret horgászni. Ha az apukád is közéjük tartozik, miért ne csatlakoznál hozzá? A horgászás nagyon pihentető sport, de nagy összpontosításra van szükség a siker érdekében. Ha még nem horgásztál, kérd meg az apukádat, hogy tanítson meg, hogy hogyan kell horgászni, vagy csak egyszerűen tarts vele, míg ő horgászik. A horgászás az egyik legjobb dolog, amit csinálhatsz az apukáddal, mert így megmutatod, hogy érdeklődsz a hobbija felőle.

Menjetek vásárolni!

Egyszer eljön az az idő, amikor olyan dolgot kell venned, amihez az apukád jobban ért, mint például az elektronikai eszközök, vagy az autó. Kérj tőle tanácsot, és ha szeretne, csatlakozzon hozzád a boltban. Lehet, hogy az apukád olyat kérdez az eladótól, amire még nem is gondoltál, vagy esetleg tud alkudni az árból. Örülni fog, hogy segíthetett, ráadásul még együtt is töltöttétek az időt.

Sportoljatok!

Szórakoztató módon tölthetsz el minőségi időt az apukáddal, ha egyik délután együtt sportoltok. Találtatok egy olyan sportot, amit együtt játszhattok akár minden héten, vagy kéthetente. A sportolás nagyszerű mód arra, hogy jól szórakozzatok, együtt tölthetitek az időt, amíg versenyeztek (barátságos módon, persze), ráadásul remek társaságod lesz edzés közben.

Főzzetek együtt!

Néhány apuka szeret főzni, de gyakran nincs sok lehetőségük rá. Hozzatok össze egy vacsorát együtt! Előtte beszéljétek meg, hogy mit fogtok főzni, és ha az időd engedi, szerezd be az összes élelmiszert. Az apukáddal való főzés nagyon szórakoztató lehet, ráadásul egy estére még anyukád válláról is leveszitek a terhet.

DIY projektek

Ha az apukád szeret ezermesterkedni a ház körül, akkor ajánld fel a segítségedet. Akár hiszed, akár nem, a fészer vagy a szobafestés nagyon pihentető lehet. Amikor segítesz az apukádnak, kövesd az utasításait, és csináld úgy, ahogy ő szeretné. Ne felejtsd el, ez az ő terve, bizonyára tudja, mit csinál. Engedd, hogy ő irányítson, és egyszerűen próbáld meg kihozni magadból a legtöbbet. Ilyenkor arra is lehetőségetek nyílik, hogy az élet dolgairól beszélgessetek.

Menjetek sétálni!

Kérdezd meg az apukádat, hogy lenne-e kedve sétálni. Mehettek az erdőbe, a parkba, vízpartra, vagy sétálhattok egyet a városban is. Miközben sétáltok, jókat beszélgethettek arról, hogy mi történt az apukáddal, vagy épp mi jár a fejedben. Ezzel ráadásul nagyszerűen ösztönözheted arra is, hogy aktív maradjon, amikor már kicsit idősebb lesz. A természet és a friss levegő mindkettőtökre jó hatással lesz.

Hívd meg egy férfias ebédre!

Valószínűleg te és az anyukád is rendszeresen diétáztok. De legyünk őszinték, minden nő szeret alkalmanként hamburgert, hot-dogot, vagy húst enni. Miért nem esztek az apukáddal valami igazán férfias kaját? Vidd el egy új hamburgerezőbe, vagy csatlakozz hozzá, amikor a kedvenc éttermébe megy, és kérd meg, hogy segítsen választani!

Az apa-lánya kapcsolat egyedülálló. Remélem, adtunk néhány hasznos ötletet arra, hogy milyen szórakoztató dolgokat tudtok együtt csinálni. Mit gondolsz, mi lenne még mókás dolog, amit apukáddal csinálhatsz?

(S.C.)

Kapcsolódó címkék

család