önvédelem
#Lélek

Önvédelem és biztonság nőknek

2012.03.08.
1 perces olvasási idő

Figyelj oda a személyed biztonságban tartására, hiszen ahol gyönyörű arc és test lapul, ott a rúzson kívül többnek kell lennie a tarsolyban, ami segíthet visszavágni, ha megtámadnak. A megelőzés a legjobb taktika. Ha a táskád magadhoz szorítod, mint inkább lógatod magad mellett, akkor sokkal kevesebb a valószínűsége, hogy valaki megpróbálja elvenni tőled.

Ha valaki akár megragadja vagy kéri a táskádat, add oda neki, bármi is legyen benne, nem éri meg kockáztatni az épségedet! Ha a táskád nagy, vagy nehéz, akkor lehet, hogy le tudsz ütni valakit vele, ha szükséges. De ha megütsz valakit a táskáddal, akkor ne légy puhány és nőies: vágd vele úgy nyakon a srácot, hogy remélhetőleg kidőljön, ami idő alatt el tudsz menekülni.

A nőket gyakran veszélyeztetik az utcai bűnesetek és a szexuális támadások, de csak részben, mert a rablók nem tudják, hogy az erős és gyors lányok mire képesek, viszont túl sok nőnek nincs ismerete mindezekről. Ha valaha vettél önvédelmi órákat, akkor valószínűleg meglepett, hogy milyen hatékonyan tudod megvédeni magadat, egy kevés bátorítással és egy kis gyakorlással. Ha még nem voltál önvédelmi órákon, akkor próbáld ki! Még ha soha nem is lesz szükséged a tanultakra, akkor is növeli a bizalmadat és az erőnlétedet, ami két olyan dolog, amit a rosszfiúk el akarnak kerülni az áldozataiknál.

A legtöbb önvédelmi órán azzal kezdik a tanítást, hogy visítsanak hangosan és fussanak el, ami gyakran a legjobb eszköze a támadás elhárításának. A támadók ugyanakkor számítanak egy arcra mért ütésre. Viszont sokakat kerít hatalmába szégyenérzet, amitől csöndesek és sorsukba belenyugvók lesznek. Számtalan bántalmazott nő reakciója az őket ért támadásra a szégyen és lekifurdalás.

Ezért nem akarják tudatni senkivel azt, ami történt velük. Hallgatnak a támadásról, ami azt jelenti, hogy a bántalmazások folytatódnak, egészen addig, amíg a nőnek meg nem nő az ereje, vagy addig amíg a támadója meg nem öli. Másrészről viszont, azok a nők akik jelentik a bántalmazást a rendőrségen, általában nem válnak újabb támadás áldozatává. Nagyon gyakran segít, ha az utcán, az idegenek közt, figyelemfelkeltően futunk és sikítunk.

Az önvédelmi edzők gyakran mondják, hogy az, hogy megtanítják a nőknek a legfontosabb technikákat, a rúgást, a herén ütést vagy a támadó szemeinek karmolását, mindig nagyon jó, ám sokan, a bűncselekményre kerül sor, leblokkolnak, és nem tudják használni az agresszív harci technikákat. Noha a lányokat kicsi koruktól arra nevelik, hogy fogadjanak szót, legyenek szelídek és csöndesek, le kell küzdeni ezeket a gátakat, az egymásnak ellentmondó érzéseket, hogy a hatékonyan tudd megvédeni magad.

(MMA)