Jogosítvány, kresz

#Jogosítvány #kresz

16 db cikk a témában

KRESZ kisokos: ezekre ügyelj, amikor biciklivel közlekedsz!
#KRESZ
2024.03.01.

KRESZ kisokos: ezekre ügyelj, amikor biciklivel közlekedsz!

Tudtad, hogy járdán csak akkor biciklizhetsz, ha az úttest alkalmatlan a kerékpáros közlekedésre? És azt, hogy lakott területen kívül kötelező láthatósági mellényt viselned? Ha biciklire ülsz, ugyanúgy szigorú szabályokat kell betartanod, mint az autósoknak - máskülönben több ezer forintra is megbüntethetnek. Mire figyelj oda, amikor kerékpárral közlekedsz?

Mi a teendő mérgezés esetén?
#mérgezés
2024.01.18.

Mi a teendő mérgezés esetén?

Rendkívül sokfajta méreg juthat szervezetünkbe különböző módokon: lenyelés, belélegzés, vagy sérülés útján például. Mivel rengeteg olyan anyag létezik, mely testünk számára méreg, a laikus elsősegélynyújtónak csak a leggyakoribb lehetőségekkel kell tisztában lennie.

A legnagyobb veszélyek, amikor a tinik vezetnek
#vezetés
2023.12.17.

A legnagyobb veszélyek, amikor a tinik vezetnek

A tiniknél a legmagasabb a kockázat arra, hogy balesetet szenvednek vagy okoznak és meghalnak autóbalesetben. A tinik gyakran hajlamosak alábecsülni a veszélyt tartogató szituációkat, és még az időseknél is gyengébben ismerik fel az ilyen helyzeteket.

Autóvezetés rossz időben - Mire figyelj oda?
#vezetés
2023.12.02.

Autóvezetés rossz időben - Mire figyelj oda?

A vezetés nem túl élvezetes akkor, ha zuhog az eső, a hó vagy tombol a szél. A legjobb stratégia a rossz időben való vezetéshez az lenne, hogy egyáltalán ne vezessünk. Azonban néha nem lehet elkerülni az ilyen helyzeteket. Mi mindenre érdemes odafigyelni?

KRESZ kisokos: az alapfogalmak
#KRESZ
2023.10.20.

KRESZ kisokos: az alapfogalmak

Cikksorozatunkban a KRESZ alapjaival ismerkedhetsz meg. Lehet, hogy ez nem tartozik a legizgalmasabb témák közé, azonban rendkívül hasznos, ha el tudsz sajátítani egy-egy alapfogalmat, mert amikor eljön az ideje, hogy jogosítványt szerezz, kénytelen leszel az elméleti oktatásokon részt venni, ahol pedig nem hátrány, ha nem teljesen üres fejjel ülsz le az első alkalommal. Nem mellesleg a jogsi nélküli közlekedéshez (gyalogos vagy bringás) sem árt, ha tisztában vagy az alapszabályokkal.

KRESZ kisokos: milyen szabályok vonatkoznak rád, amikor utas vagy?
#KRESZ
2023.10.09.

KRESZ kisokos: milyen szabályok vonatkoznak rád, amikor utas vagy?

Az előző cikkben szó esett arról, hogyan is kell viselkedni és milyen szabályokat kell betartani, amikor gyalogosan közlekedünk. Itt az ideje, hogy megtudd, mi a helyzet akkor, amikor a legkényelmesebb mozgási formát választod, egyszerűen csak beülsz az autóba vagy felszállsz valamilyen tömegközlekedési eszközre. Mert bizony ekkor is vannak olyan szabályok, amiket be kell tartanod.

Hogyan legyél jobb sofőr?
#vezetés
2023.08.12.

Hogyan legyél jobb sofőr?

Ahhoz, hogy valaki igazán jó sofőr legyen, sok tulajdonságnak kell megfelelnie mind pszichésen, mind fizikailag. Itt most nem abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy hogyan legyél ügyesebb, mint egy FORMA 1-es pilóta, hanem a legalapvetőbb ötleteket soroljuk fel, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy Te és mindenki más biztonságosabban közlekedjen.

KRESZ kisokos: a gyalogosokra vonatkozó szabályok
#KRESZ
2023.04.23.

KRESZ kisokos: a gyalogosokra vonatkozó szabályok

Ebben a cikkben azokra a szabályokra térünk ki, melyeket annak érdekében hoztak, hogy mindenki veszélytelenül közlekedhessen, járművel vagy gyalogosan. Az alábbiak betartása a saját biztonságodat szolgája, szóval tessék szépen elolvasni az elejétől a végéig!

KRESZ kisokos: mi a teendő, ha műszaki hiba lép fel a járművedben?
#KRESZ
2023.03.14.

KRESZ kisokos: mi a teendő, ha műszaki hiba lép fel a járművedben?

A KRESZ kisokos előző részeiben nem esett még szó arról, hogy mi a helyzet, ha már jogosítvánnyal rendelkező egyén vagy, aki alkalmanként vagy már rendszeresen vezet autót vagy motort. Ilyenkor ugyanis néha becsúszhatnak olyan hibák a járműben, amiket jó ha tudod, hogyan kezelj. Lássuk!

Út a jogosítvány megszerzéséig
#elsősegély
2022.11.23.

Út a jogosítvány megszerzéséig

Nagyon sok fiatal tervezi, hogy jogosítványt szerez. Az első lépés a megfelelő autósiskola kiválasztása, de melyik a megfelelő? Nem biztos, hogy az, amelyik a legolcsóbb tanfolyamot hirdeti.

Vezess biztonságosan!
#elsősegély
2022.11.08.

Vezess biztonságosan!

Már nagyon várod, hogy megszerezd a jogosítványodat? Vagy talán már meg is szerezted azt? Összegyűjtöttük a vezetést érintő leggyakoribb kérdéseket és válaszokat, hogy ne maradjanak benned bizonytalanságok vagy kételyek.

#telefonálás vezetés közben
2021.08.08.

A vezetésre figyelj, ne a telefonodra

Vezetés közben a telefonálás, SMS-ezés, chatelés vagy már annak gondolata is annyira figyelemelterelő lehet, hogy balesethez vezethet.

#sms
2021.07.04.

Vezetés és telefonálás: együtt veszélyes!

Ha nem lenne elég a törvényi tiltás, itt egy újabb tanulmány, amely alátámasztja, hogy milyen veszélyes is a két dolog egyszerre. Ha a büntetéstől nem félsz, olvasd el a többi ellenérvet!

#jogosítvány
2018.06.21.

Fontos változás a jogosítványoknál júliustól

Július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak. Erről szóló kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben - írja a napi.hu

#jogosítvány
2018.03.22.

Jogosítvány: kérdések és válaszok 2018-ban

Aki azon gondolkozik, hogy szeretné megszerezni a jogosítványt, érdemes tájékozódnia, mielőtt belevágna, hiszen 2018-ban változtak a megszerzés feltételei. De ez még nem minden: jelentősen változtak a jogosítvány meghosszabbításának feltételei is.