hétköznapi dolgok
#Ezt látnod kell

5 hétköznapi dolog, amit tuti rosszul csinálsz!

2015.09.08.
1 perces olvasási idő

Biztosan meg fogsz lepődni, de az alábbi 5 dolgot szinte mindenki rosszul használja vagy csinálja. Nézd meg, vajon te is közéjük tartozol-e!

1. Guggolás

Elhatároztad, hogy minden nap mozogsz otthon, hogy formába lendülj, vagy épp az edzőteremben csinálsz néhány guggolást levezetésképpen? Nos, valóban jó választás ez a gyakorlat, hiszen a guggolással igen formás feneket varázsolhatsz magadnak, feltéve, hogy jól csinálod. Ha nem megfelelő a technikád, az fájdalmakhoz vezet, és persze a várt eredmény is elmarad.

guggolás

2. Fekvőtámasz

Oké, elismerem, sokkal egyszerűbb gyakorlatnak tűnik, amíg nem te csinálod. A helyes fekvőtámaszhoz erő, kitartás és megfelelő technika szükséges. Ismerned kell a jó testtartást ahhoz, hogy a fekvőtámaszozás vége ne nyak- és hátfájás legyen, hanem kellemes kimerültség és kellő kitartással persze tónusos izomzat.

fekvőtámasz

3. Hullámcsat

Kézenfekvőnek tűnik, hogy a csat hullámos része legyen felül, amikor betűzöd a hajadba. Ám éppen az ellenkező irányba fordítva tudsz igazán tartós hatást elérni, ha frizurát készítesz magadnak.

hullámcsat

4. Fülhallgató

Körülnézek az utcán, a buszon, a vonaton és mit látok? Hát persze, hogy mindenkinek fülhallgató van a fülében: megy a zene, a film, bármi, ami távoltartja a világ zaját. Viszont meglepő módon szinte mindenki rosszul teszi a fülébe ezt az igen népszerű kütyüt. Nézd csak:

fülhallgató

5. Írás

A helyes ceruza- és tolltartást még általános iskola elején tanultuk meg. Ám a rossz beidegződések, esetleg az átmenetileg kényelmesebbnek bizonyuló kéztartás egy idő után könnyen rögzül. Ez azonban hosszabb írás esetén hamar ízületi fájdalomhoz vezethet, emellett pedig nehezebben tudjuk tartani a tempót egy gimnáziumi vagy egyetemi órán, amikor szinte egész órán körmölni kell.

írás

(The Idealist Revolution)

Kapcsolódó címkék