rasszizmus
#Ezt látnod kell

4 tuti DIY dekoráció a hálószobádba

2015.08.15.
1 perces olvasási idő

Ha van egy kis szabadidőd a barkácsoláshoz vagy szeretnéd feldobni valamivel a hálód hangulatát, íme négy olyan kiegészítő, amit könnyen elkészíthetsz házilag - ráadásul különleges hangulatot kölcsönöznek a szobádnak.

1. Ékszerállvány reszelőből

A konyhában már lehet, hogy nem veszed hasznát egy rozsdásodó reszelőnek, ám ha egy kicsit lecsiszolgatod és lefested fémfestékkel, máris új külsőt adsz neki. Akár így is hagyhatod, de a hangulatosabb külső eléréséhez ragaszthatsz fém kampókból lábakat is neki. A lyukakba végül felakasztgathatod a kedvenc fülbevalóidat, karkötőidet.

ékszer

2. Elő a kedvenc fotóiddal!

Ugye te sem indulsz el sehová az okostelefonod vagy bármilyen egyéb fényképkészítő alkalmatosság nélkül? Bizonyára neked is rengeteg fotód van, amelyeket szívesen nézegetsz: közös élmények a barátaiddal, egy-egy szerelmes pillanat, pózolás a családdal. Nos, miért is ne tennéd ki a szobád falára a legjobbakat? Nincs másra szükséged, mint néhány facsipeszre és pár méternyi zsinegre. Rögzítsd a falon gyurmaragasztóval a zsineg végeit és tetszőleges formában csíptesd fel a fényképeket. Igazi egyedi hangulatot kölcsönöz a szobádnak!

fotók

3. A rendezett könyvespolcért

Hamarosan kezdődik a suli és máris roskadozik a polc a sok könyvtől? Vagy tele van a kedvenc olvasmányaiddal, amik kaotikusan jobbra-balra borulnak? Nem is gondolnád, hogy mi mindenből lehet praktikus dolgokat kreálni...Készíts könyvtámaszt téglából! A fantáziádra bízzuk, hogyan dekorálod a téglát, de a legegyszerűbb módszer festékspray-vel lefújni, esetleg mintásra festeni vagy matricákkal felruházni. Íme, egy ötlet:

polc

4. Vége a kábelrengetegnek!

Telefon, laptop, tablet, éjjelilámpa, TV. Ez csak néhány tárgy a hálóban, amikből bizony csúnya kábel lóg ki, ami - valljuk be - nem tesz jót a szobád hangulatának. A konnektor környékén állandó káosz van és az össze-vissza gabalyodott kábelek mellett a porcicák is gyakran összegyűlnek - hát, nem túl higiénikus. Ám erre is van megoldás! Csupán egy közepes méretű, dekoratív papírdobozra lesz szükséged. Vágj annyi lyukad az oldalára, amennyi kábelt el szeretnél helyezni és csúsztasd bele őket szép sorban: így kizárt, hogy egymásba akadjanak és sokkal esztétikusabb is lesz tőle a szobád.

kábel

Neked milyen kreatív ötleted van a hálószobád felfrissítéséhez? :)

(KamaszPanasz)