gina
#Drog, cigi, alkohol

GHB miatt halt meg egy fiatal

2012.01.27.
1 perces olvasási idő

Elhagyta a kórházat a másik férfi is, aki a GHB, más néven a Gina tudatmódosító szertől kapott életveszélyes mérgezést szerdán Debrecenben; rendőrségi kihallgatása csütörtök kora délután megkezdődött - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Kovács Károly rendőr százados, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa hozzátette: a folyamatban lévő ügyről a nyomozás érdekeire tekintettel egyelőre nem adhat bővebb információt. Szerda hajnalban Debrecenben egy Gyergyó utcai panellakásban hárman fogyasztottak a Gina nevű szerből, és alkoholt is ittak.ghb

Az egyik fiatal férfi a helyszínen meghalt, egy társát újra kellett éleszteni, míg a harmadik fiatalt szintén életveszélyes állapotban találták meg. Utóbbit már szerdán kiengedték a klinikáról, rendőrségi kihallgatása aznap megkezdődött.

(mti)


GHB miatt került kórházba három fiatal (2011.01.09.)

A droghasználat miatt súlyos, életveszélyes állapotba került három fiatal közül ketten már elhagyhatták a kórházat, harmadik társuk pedig a nap folyamán mehet haza - tudta meg az MTI vasárnap Zacher Gábortól, a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház telephelye (volt Erzsébet kórház) klinikai toxikológiai osztályának vezetőjétől.


Nemi erőszak randidroggal

Teljes nevén gamma-hidroxi-butirát vegyülete, ismertebb nevén a GINA, egyre jobban kezd elterjedni hazánkban. Folyékony ecstasyként is emlegetik. A szert sokáig érzéstelenítőként, nyugtatóként, alvászavar ellen használták az egészségügyi intézményekben. Hatása hasonló az alkoholéhoz, azzal keverve viszont kifejezetten veszélyes, még halált is okozhat. Ma már legálisan sehol nem árusítható.

Kapcsolódó címkék

drogbuli