szex
#Drog, cigi, alkohol

Az ecstasy mellékhatásai az ágyban

2009.12.18.
2 perces olvasási idő

Biztosan ti is hallottatok már olyan dolgokról, hogy az ecstasynak lehetnek különböző szexuális mellékhatásai. De vajon ezek igazak, vagy nem? Például az ejakuláció elmaradását okozhatja az ecstasy fogyasztás?

Mindenek előtt: az ecstasyról igen nehéz leszokni és egy remek dolog, ha ez sikerül. De miután már egy jó ideje nem használtad, azután is észlelhetsz mellékhatásokat. Akár az ágyban is jelentkezhetnek ilyen elnyúlt mellékhatások. Arra vonatkozólag, hogy nincs ejakulációd és tudod, hogy ez az ecstasy használatra vezethető vissza, ez a hatás tartóssá is válhat.

Hogyan hat az ecstasy?

Az ecstasy (MDMA) egy erős hatású drog, ami stimulánsként és hallucinogénként hat. A vegyi hatásai az agyban hatnak a szerotonin szintre, növeli a jókedvet és jobb lesz a hangulata a fogyasztónak, továbbá a szívműködésre és az éberségre is hatással van.

Amikor valaki ecstasyt vesz be, elárasztja az agyát szerotoninnal. Miután lejön a drogról, ez a szerotonin szint leugrik, és számos mellékhatással járhat: depresszió, kimerültség, zavartság, alvászavarok és/vagy szorongás.

Csökkenő szexuális teljesítmény

Az ejakuláció elmaradása nem szokatlan az ecstasy fogyasztóknál. Mivel az ecstasy növeli a jókedvet és a szerotonint, ezért növekedhet a szexuális vágy a fizikai érzékenység, empátia és intim érzések által. Habár, itt van egy kis csel: ugyan a szexuális vágy nő, az ecstasyról tudott, hogy csökkentik a szexuális teljesítményt. A férfiaknak és a nőknek is elmaradhat az orgazmusuk, továbbá a férfiak képtelenek lehetnek erekcióra vagy ejakulációra. Ezek a hatások azután is megmaradhatnak, miután már a személy nem használ ecstasyt, noha nem szoktak hosszú távon maradandóak lenni.

A nehéz ejakuláció – a potencia zavar egyik tünete - számos okból kialakulhat különböző korú férfiaknál. Megelőző gyógyszeres kezelések vagy droghasználat is nagy hatással lehet a péniszre, főképpen az erekcióra és az ejakulációra. A nehéz teljesítést továbbá pszichológiai problémák is okozhatják, úgy mint a stressz, idegesség és szorongás.

A potencia zavarok kezelhetők

Számos eljárás létezik már a potencia zavarok kezelésére, például gyógyszeres kezelés (például Viagra), pénisz pumpa, injekciók, tanácsadás életmód változtatással kapcsolatban. A gyógyszeres kezelések úgy működnek, hogy növelik a nemi szervbe áramló vért, de nem okoznak mesterséges erekciót, hanem lehetőséget nyújtanak egy valódira.

De mielőtt úgy döntenél, hogy te is kipróbálsz valamilyen tablettát, tudnod kell, nem hatnak olyan hasznosan minden férfira, és számos mellékhatással is számolni kell. Mindenekelőtt beszélj egy egészségügyi szakértővel, aki segíthet eldönteni melyik kezelés lenne számodra a legmegfelelőbb.

Habár az ágyban nyújtott teljesítményről kényes beszélni, nem vagy egyedül. Sok ecstasy felhasználó panaszkodik az ágyban nyújtott teljesítményének romlására, akár a szer abbahagyása után is. Emlékezz, a hosszú távú gyógyulásra nagyon jók az esélyek.

(Ő.B.)