#Betegségek #vírus

88 db cikk a témában

#influenza
2011.01.28.

Ne az influenza döntsön le a lábadról!

Biztos hallottad, hogy mindenki az ez évi influenza-szezonról beszél, de valószínű, hogy nem is gondolkodtál többet rajta, hacsak nem te is elkaptad. Ha beteg leszel, segíthet hogy gyorsan jobban érezd magad, ha tudod mitévő légy.

#rák
2011.01.26.

Rákkezelés után is vállalhatunk gyereket - Mik a lehetőségek?

Tedd fel minden kérdésedet az orvosodnak. Ne hezitálj, bármilyen kétséged is van, azt beszéld meg vele. Akkor se aggódj, ha a meddőséged nem elsődleges fontosságú az orvosod számára – hiszen a legtöbb doktor elsősorban arra koncentrál, hogy az adott rákbetegségeden segítsen.

#influenza
2010.11.13.

Influenza - Mik a jelei?

Fáj a fejed, a karod, a lábad, és minden izmod, amely csak létezik. Egyik pillanatba meleged van, másikban pedig majd meg fagysz. Kapar a torkod, és folyamatosan köhögnöd kell. Nos, valószínű, hogy téged az influenza döntött le a lábadról.

#probiotikum
2010.10.13.

Egészségünk őrei: a probiotikumok

A téli időszakban gyakori náthás, meghűléses panaszok megelőzése és kezelése kapcsán egyre többet hallhatjuk a probiotikum kifejezést. Sokan mégsem ismerjük pontos jelentését, nem tudjuk mikor, és hogyan alkalmazhatjuk őket egészségünk védelmében. A probiotikumokról dr. Hidvégi Edit gasztroenterológust, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük.

#köhögés
2010.09.25.

A köhögés súlyos betegség jele is lehet

A köhögés reflexes mechanizmus, születésünk pillanatától kezdve szervezetünk védekező eszköze. Alapvető funkciója a légutakba került idegen anyag azonnali eltávolítása. A köhögés tünet, hátterében igen nagyszámú betegség állhat. Írásunkban most a kevésbé ismert kiváltó okok bemutatására vállalkozunk, dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász segítségével.

#szaunázás
2010.02.08.

Szaunázással a vírusok ellen!

A szaunázás éppolyan edzés a szívnek, mint a futás a lábizmoknak. A felgyorsult keringés a verejtékmirigyeket is arra ösztönzi, hogy felszabadítsák a felgyűlt salakanyagokat, így a méregtelenítés is beindul.

#H1N1
2009.12.09.

Honnan tudhatod, hogy ez H1N1?

Az új influenzára utalnak a tüneteid? Mit tegyél, ha elképzelhető, hogy H1N1 vírussal fertőződtél meg? Tesztünk segítségével közelebb kerülhetsz a megoldáshoz.

#H1N1 vírus
2009.11.04.

H1N1: Mit ne tegyél?

A H1N1 vírus már nem számít akkora rémhírnek, mint amilyennek tavasszal tüntették fel. Jóllehet, voltak és vannak halálos áldozatai, és sokan kerültek kórházba szerte a világon, a rögzített esetek nagy része azonban nem volt súlyos.

#sertésinfluenza
2009.09.27.

Hogyan védekezhetsz a sertésinfluenza ellen?

A H1N1 vírus magyarországi, májusi felbukkanása óta eddig több mint 150 új influenzás megbetegedést regisztráltak, közülük 32 beteget ápoltak kórházban, egy beteg meghalt. A megbetegedések száma várhatóan növekedni fog. Hogyan védekezhetünk ellene?

#sertésinfluenza
2009.05.01.

Sertésinfluenza: Mire figyelj?

A híradók, újságok tele vannak a sertésinfluenzáról szóló hírekkel, ami lehet, hogy aggodalommal tölt el, de hidd el, pánikra semmi ok! A hírek leginkább Mexikóra vonatkoznak, és ami ott történik, nem feltétlenül kell, hogy itthon is megtörténjen.

#madárinfluenza
2009.03.13.

A gyilkos járvány: madárinfluenza

A híradásokban már biztosan hallottál a madárinfluenzáról. Mi is ez a betegség valójában? Kell-e aggódnod miatta? Efféle kérdésekre kerestük a választ.