#Betegségek #vírus

88 db cikk a témában

#tüdő
2016.03.24.

Tüdőtuberkulózis (tbc)

A tbc-fertőzésnek nincsenek speciális tünetei, sőt, az esetek nagy részében sokáig tünetmentes. Felismerésében így kiemelkedő szerepe van a szűrővizsgálaton való rendszeres részvételnek.

#asztma
2016.02.15.

5 tény az influenzáról

A minden évben jelentkező influenzajárvány ellen nem csak lehet, de érdemes is védekezni és az sem árt, ha eloszlatunk néhány gyakori tévhitet.

#influenza
2016.02.06.

Az influenza nem játék, vedd komolyan!

A téli időszak jellegzetes betegsége az influenza, amelynek szövődményei egytől egyig súlyos, életveszélyes betegségek - ezért nem érdemes azok kialakulását kockáztatni.

#influenza
2016.01.25.

6 tipp az influenza és a megfázás megelőzésére

Képzeld el azt a helyzetet, hogy a padtársad köhög melletted, a menzán a hátad mögött tüsszög valaki, a buszon pedig szinte mindenki szipog körülötted! Van esély arra, hogy elkerüld valahogy a vírusokat és bacikat?

#köhög
2016.01.09.

Az éjszakai köhögés okai és kezelése

A beteg és a hálótársa számára is zavaró, ha álmából rendszeresen kellemetlen köhögésre ébred. Az éjszaka folyamán jelentkező köhögés kiváltó okairól és kezeléséről dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyász nyilatkozott.

#tüdőgyulladás
2015.12.26.

A köhögés tüdőgyulladást is jelezhet

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás minden esetben egyértelmű, komoly panaszokkal jelentkezik! Az enyhébb, sokszor egyszerű meghűléshez hasonló tünetek - rossz közérzet, hőemelkedés, köhögés - is jelezhetik a betegséget.

#aids
2015.12.01.

Az AIDS története

Az AIDS-szel kapcsolatos betegségek több mint 30 millió ember haláláért felelősek 1981 óta, ami sajnos továbbra is növekvő tendenciát mutat. Becslések szerint 33 millió ember fertőzött világszerte a HIV vírussal, ami az AIDS-et okozza. Hogyan jutottunk idáig? Ma van az AIDS-ellenes világnap.

#nátha
2015.10.27.

Lábalj ki a náthából!

Itt van az ősz, vele együtt pedig a hideg, ködös reggelek, mikor a szürke hétköznapok után nagyon örülünk egy-egy kósza napsugárnak. Örülnek a vírusok is, melyek velünk együtt kapnak ilyenkor új erőre, és a napsütés csalóka hatása miatti felületes öltözékünk segítségével készek a támadásra.

#immunrendszer
2015.10.11.

Csókbetegség és influenza: hasonló tünetek

A csókbetegség elsősorban serdülők és fiatalok betegsége, cseppfertőzés útján, akár egy csókkal is könnyen terjed. Dr. Kádár János, immunológus segítségével bemutatjuk, hogy milyen tünetekről ismerhetjük fel a csókbetegséget, illetve miben térnek el a tünetek az influenzától.

#Nátha
2015.10.10.

Megfázás asztmásan

Ha asztmás vagy, akkor a megfázás nagyban súlyosbíthatja a tüneteket. Fontos, hogy megértsük az asztma és a megfázás tüneteit, és tudjuk, melyik gyógyszert kell használni, amikor előjönnek rajtad az asztmás rohamok. A következő tippek és információk segíthetnek neked megbirkózni az asztma kellemetlen tüneteivel.

#fertőzés
2015.06.16.

Hogyan előzzük meg a fertőzéseket nyaralás során?

A nyári szünidőben útra kelünk, és akár a világ egy-egy távoli pontjára szervezzük nyaralásunkat. Ismeretlen terepen nemcsak kalandok és életre szóló élmények várnak ránk, hanem olyan kórokozók is, amelyek komoly egészségügyi problémát okozhatnak.

#asztma
2015.01.23.

Gyerekkori asztma

Vajon ha gyermekkorban találkozik a szervezetünk bizonyos kórokozókkal, az segíthet megelőzni az asztmát?

Szeborreás keratózis: csúnya, de nem veszélyes bőrprobléma
#bőr
2014.10.11.

Szeborreás keratózis: csúnya, de nem veszélyes bőrprobléma

Jellemzően barnás esetleg szürkés színű, megvastagodott, száraz felszínű bőrképlet az úgynevezett szeborreás keratózis, amely sokakat zavarhat, különösen, ha az arcon vagy más látható testrészen jelenik meg. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyásza arra figyelmeztet, hogy bár nem rosszindulatú az elváltozás, de rendszeres kontrollt igényel.