Betegségek, szénanátha

#Betegségek #szénanátha

27 db cikk a témában

#betegség
2014.05.06.

Antihisztaminnal a rák ellen?

Az allergia kezelésében használt készítmények nem csak az allergiás tünetek csillapítására lehetnek alkalmasak. A Journal of Leukocita Biology folyóiratban közölt vizsgálat szerint az antihisztaminok a daganatos sejtek növekedését is képesek lehetnek megállítani.

#allergia
2014.04.07.

Allergia és kertészkedés

A pollenallergiásoknak sem kell lemondaniuk a kisebb-nagyobb tavaszi kerti munkák elvégzéséről, de nem árt, ha ügyelnek arra, hogy mikor végezzék a munkálatokat és mit ültessenek. A tünetmentes kertészkedéshez dr. Pintér Judit allergológus, az Allergiaközpont orvosa nyújt segítséget.

#allergia
2013.08.16.

Hasznos tanácsok pollenszezon idejére

A parlagfű pollenkoncentrációja már az ország nagy részén elérte a riasztási szintet, a legtöbben már felkeresték szakorvosukat és a szükséges gyógykezelések megkezdésével, felkészülten várják az előttük álló időszakot. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusának segítségével most bemutatjuk azokat az egyszerű praktikákat, melyek segítségével a mindennapok még könnyebbé tehetőek.

#munka
2012.08.14.

A piszkos munkák szezonális allergiához vezethetnek

Életünkben vannak olyan munkák és helyzetek, amikor, ha időszakosan is, de tapasztaljuk a pollenek kellemetlen hatásait. Az alábbi tippjeink segítségével csökkentheted az allergének okozta irritációt.

#utazás
2012.08.09.

Jótanácsok utazáshoz

Mindig fontos, hogy odafigyelj az egészségedre, de különösen nagy szerepe van ennek, ha utazni készülsz.

#allergia
2012.04.04.

Allergia elleni tippek

Igen, a tavasz (hapci!) már itt van. Míg az újjászületés korszaka annyi sok szépséget hoz, madárfiókákat, nyuszikat, éledező természetet, több millió allergiától szenvedőnek szipogást, tüsszögést és zihálást jelent. Segítünk, hogy könnyebben átvészeld. Tudtad például, hogy készíthetsz allergiás tünetek elleni levest?

#allergia
2012.04.01.

Allergia és asztma: hatással vannak egymásra?

Egyes allergiák asztmát okoznak? Vajon tényleg igaz ez az állítás? A válasz erre a kérdésre nem egyértelmű. Ugyanis azok az emberek, akik allergiások egyes dolgokra, sokkal könnyebben lehetnek asztmások.

#allergia
2012.03.29.

A méz tényleg megakadályozza az allergiát?

Egyesek azt vallják, egy kanál méz hatására elmúlik a tüsszögés és a szipogás. De vajon mit mondanak a szakértők, segít-e a méhecskék kincse az allergián?

#probiotikum
2011.06.15.

Immunerősítés probiotikummal

Számos kutatás igazolja, hogy a megelőzésként alkalmazott probiotikumos kúra hatékonyan befolyásolja a szervezet védekező képességének erősítését.

#asztma
2011.04.12.

Vajon a gyerekek kinőhetik az asztmát?

Némely gyerek esetében az asztma fokozatosan javul, majd elmúlik a serdülőkor vagy fiatal felnőttkor elérésével. Míg másoknál a tünetek eltűnnek, majd néhány év elteltével egyszer csak visszatérnek. Azonban sok asztmás gyerek soha sem növi ki a betegséget.

#szénanátha
2010.04.11.

Mit kell tudni a szénanátháról?

A szénanátha nem csupán kellemetlen tünet. A jól ismert panaszok - tüsszögés, orrfolyás, a szem viszketése - mellett sokaknál komoly betegségként jelentkezik: fáradtságot, fejfájást is eredményezhet.