Betegségek, Sebészet

#Betegségek #Sebészet

11 db cikk a témában

#mandula
2015.02.25.

Mandulaműtét - Hogyan zajlik?

Ha sorozatosan begyullad a mandulád, előfordulhat, hogy az orvosod úgy dönt: el kell távolítani. Rémisztően hangzik, ezért összefoglaljuk, hogy mire számíthatsz, ha mandulaműtétre kerül sor.

#kórház
2014.05.10.

Tanácsok a kórházi tartózkodásod idejére

Kórházban ragadtál? Kórházban tartózkodni, akármilyen időtartamról is legyen szó, nem valami olyan dolog, amit a tinik vagy az emberek maguktól választanának. Néhány tippet szeretnénk megosztani veled, melyekkel a legtöbbet tudod kihozni a kórházi tartózkodásodból, és pár olyan dolgot is olvashatsz, melyen érdemes elgondolkodnod.

#sebek
2014.04.09.

Sebek és vérzések: így kell kötözni

Ha nem csak könnyen csillapítható hajszálérvérzést látsz, értesítsd a mentőket, a segítség megérkezéséig pedig igyekezz csökkenteni a vérveszteséget, figyelve a higiénés szabályokra is!

#műtét
2013.05.28.

Előkészületek a műtétre

Egy műtét könnyen megviselhet testileg és lelkileg egyaránt. Szerencsére vannak olyan módszerek, amelyek minimalizálják az operáció kellemetlen szempontjait, és olyan nyugodttá, felkészültté tesznek, amennyire csak lehetséges.

#szervadományozás
2012.07.02.

A Facebook és a szervadományozás

Kaptál már a Facebookon olyan körüzenetet, amelyben arról értesítenek, hogy van lehetőséged a közösségi portálon keresztül segíteni egy szervre váró betegen? Én már igen, ezért is gondoltam, körbe járom a témát.

#vakbélgyulladás
2012.04.18.

Vakbélgyulladás: műtét vagy antibiotikum

Antibiotikumos kezelést javasolnak az egyik leggyakrabban végzett operáció, a vakbélműtét helyett angol kutatók a vakbélgyulladás szövődménymentes változatának klinikai ellátására.

#műtét
2010.11.11.

Milyen egy igazi műtét?

Még ha a kórházi sorozatok nagy rajongója is vagy, könnyen lehet, hogy nyugtalanság lesz úrrá rajtad, amikor vársz a műtétedre. Évente több millió tini látogatja meg a műtőt, így a legjobb, ha te is tájékozódsz arról, hogy pontosan, mi is vár téged egy operáció előtt, közben és után.

#seb
2010.07.09.

Seb a szájban - Mitől lehet?

"Mitől lehet seb a szájpadlásomon? Mik lehetnek azok a kis fehér vonalak, a nyelvem hegyén, kb. 1cm távolságban? Van belőlük 4-5 db. Én még ilyet sosem láttam, ami a nyelvemen van, nem fáj." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#műtét
2010.01.07.

Műtét előtt

Biztosan láttál már olyan TV sorozatokat mint a Dr. House, vagy Vészhelyzet. Ezeket sokan szeretjük, viszont ha arra kerül a sor, hogy kés alá kell feküdjünk, még a gondolattól is ódzkodunk. Kevesebbet szeretnél stresszelni műtét előtt? Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mit kell tenned!

#műtét
2009.04.20.

Műtétre várva

Lehet, hogy a te is a Vészhelyzet, a Doktor House, Grace klinika című tévésorozatok rajongója vagy, lelkesen követed az epizódokat, s izgulsz, hogy mi történik a műtőbe kerülő betegekkel. Kíváncsi vagy, mi történik valójában a műtőkben? Megtudhatod, ha elolvasod cikkünket. Ha esetleg te is épp műtétre vagy előjegyezve, tudd, hogy rajtad kívül tinik milliói várnak még operációra.