Betegségek, Sebészet

#Betegségek #Sebészet

10 db cikk a témában

Műtétre várva
#műtét
2024.02.11.

Műtétre várva

Lehet, hogy a te is a kórházas sorozatok lelkes rajongója vagy, követed az epizódokat, s izgulsz, hogy mi történik a műtőbe kerülő betegekkel. Kíváncsi vagy, mi történik valójában a műtőkben? Megtudhatod, ha elolvasod cikkünket. Ha esetleg te is épp műtétre vagy előjegyezve, tudd, hogy rajtad kívül tinik milliói várnak még operációra.

Mi az a tumormarker?
#tumormarker
2023.06.12.

Mi az a tumormarker?

Magyarországon folyamatosan emelkedik a daganatos betegek száma, évente az 50 ezret is meghaladja az újonnan diagnosztizált eset. A jelenség aggasztó, még akkor is, ha tudjuk, hogy ehhez a változáshoz hozzájárulhatott a vizsgálati módszerek fejlődése, valamint a statisztika pontosabbá válása. Szerencsére a halálozások száma nem nőtt ilyen ütemben, - a gyógyulási mutatók javultak - de így is évente több mint harmincezer embert veszítünk el rákbetegség miatt.

Vesekő tizenéveseknél
#vesekő
2023.04.17.

Vesekő tizenéveseknél

A vesekő az elmúlt 20 évben egyre gyakoribbá vált a gyermekeknél és a tizenéveseknél. Bármilyen korú gyermekeknél, sőt még koraszülötteknél is előfordulhat, de a legtöbb kő a tinédzsereknél bukkan elő.

Szívesebben választod a magánegészségügyet? Ismerd meg az egészségbiztosítást!
#magánegészségügy
2023.04.06.

Szívesebben választod a magánegészségügyet? Ismerd meg az egészségbiztosítást!

Sokan már kamasz- vagy fiatal felnőttkorban is szívesebben választanák a magánegészségügyet, hogy gyorsabb, kényelmesebb és minőségibb ellátásban részesüljenek. Sajnos a saját vagy a szülők zsebéből fizetett kezelés súlyos anyagi terhet jelenthet, különösen akkor, ha többféle vizsgálat és beavatkozás is szükséges. De hallottál már az egészségbiztosításról? Segítségével a magánegészségügyi szolgáltatások kiszámítható költséggé és kisebb kiadássá válhatnak.

#mandula
2015.02.25.

Mandulaműtét - Hogyan zajlik?

Ha sorozatosan begyullad a mandulád, előfordulhat, hogy az orvosod úgy dönt: el kell távolítani. Rémisztően hangzik, ezért összefoglaljuk, hogy mire számíthatsz, ha mandulaműtétre kerül sor.

#kórház
2014.05.10.

Tanácsok a kórházi tartózkodásod idejére

Kórházban ragadtál? Kórházban tartózkodni, akármilyen időtartamról is legyen szó, nem valami olyan dolog, amit a tinik vagy az emberek maguktól választanának. Néhány tippet szeretnénk megosztani veled, melyekkel a legtöbbet tudod kihozni a kórházi tartózkodásodból, és pár olyan dolgot is olvashatsz, melyen érdemes elgondolkodnod.

#sebek
2014.04.09.

Sebek és vérzések: így kell kötözni

Ha nem csak könnyen csillapítható hajszálérvérzést látsz, értesítsd a mentőket, a segítség megérkezéséig pedig igyekezz csökkenteni a vérveszteséget, figyelve a higiénés szabályokra is!

#műtét
2010.11.11.

Milyen egy igazi műtét?

Még ha a kórházi sorozatok nagy rajongója is vagy, könnyen lehet, hogy nyugtalanság lesz úrrá rajtad, amikor vársz a műtétedre. Évente több millió tini látogatja meg a műtőt, így a legjobb, ha te is tájékozódsz arról, hogy pontosan, mi is vár téged egy operáció előtt, közben és után.

#seb
2010.07.09.

Seb a szájban - Mitől lehet?

"Mitől lehet seb a szájpadlásomon? Mik lehetnek azok a kis fehér vonalak, a nyelvem hegyén, kb. 1cm távolságban? Van belőlük 4-5 db. Én még ilyet sosem láttam, ami a nyelvemen van, nem fáj." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.