Betegségek, pénisz

#Betegségek #pénisz

14 db cikk a témában

Elváltozások a nemi szerven: a balanitis és a balanoposthitis
#balanitis
2023.08.31.

Elváltozások a nemi szerven: a balanitis és a balanoposthitis

A balanitis a pénisz makkjának, a -posthitis az előbőrnek a gyulladása. A két állapot ritkán fordul elő külön-külön. Gyermekkorban általában valamilyen sérülés (pl. erőltetett hátrahúzás során keletkezett berepedés), vagy az ott megtelepedő kórokozók okozhatják a gyulladást (pl. smegma felgyülemlése, vizeletpangás). Szexuálisan aktív kamaszok esetén a nemi úton terjedő betegségek lehetőségére is gondolnunk kell.

A pénisz gombás fertőzése
#pénisz
2023.04.15.

A pénisz gombás fertőzése

Nem csak a női nemi szerven alakulhat ki gombás fertőzés, hanem a péniszen is! Erről ritkábban hallunk, ezért lehetnek hiányosságok ismereteinkben. Ezt próbáljuk orvosolni cikkünkkel.

A pénisz rákmegelőző állapotai
#pénisz
2016.05.31.

A pénisz rákmegelőző állapotai

A péniszrák kifejezés elhangzása már azonnal félelemmel tölti el a legtöbb férfit. A pénisz rosszindulatú daganatai ritkák, de sajnos nagyon agresszívek, ezért érdemes ismerned, hogy mik a korai tünetek, illetve mikor szükséges orvoshoz fordulni.

#hpv
2014.11.05.

A HPV a férfiakra is veszélyes

Való igaz, hogy a HPV (humán papillomavírus) a legtöbbször a nőket fertőzi meg, ám a férfiak sem védettek ellene. A vírus egyes fajtái rákot okozhatnak, így igen fontos a vírus megelőzése, illetve kezelése.

#pénisz
2013.02.03.

A férfi nemi szervet érintő legáltalánosabb problémák

Fiúként, férfiként nem árt, ha tisztában vagy a féérfi nemi szervet érintő problémákkal, rendellenességekkel. A férfiak túlnyomó többsége csak akkor fordul orvoshoz, ha a nemi szervét érintő baj elviselhetetlenül fájdalmas vagy akadályozza a szexuális együttlétet.

#candidasis
2012.03.25.

Tehetünk a candidiasis ellen

Kellemetlen panaszokat okozhat és a nők életükben legalább egyszer átesnek rajta. A candidiasis egy gombafajta elszaporodásának következménye, amely ellen azonban lehet védekezni. A témáról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt.

#limfóma
2011.07.18.

Gyermekkori húgy-ivarszervi daganatok

A gyermekkorban ritkán alakul ki rosszindulatú daganat, a gyermekkori daganatok döntő többsége leukémia, ezt követi a limfóma, a központi idegrendszeri tumorok, a szimpatikus idegrendszer tumorai, a veserákok, a csontok rosszindulatú daganatai, a retinoblasztóma, illetve egyéb daganattípusok.

#fityma
2011.04.04.

Fitymaszűkület és parafimózis

Szinte minden kisfiú nem visszahúzható előbőrrel születik. Néhány hónapos korban a fityma és a makk szövetei fokozatosan elválnak egymástól, 2 éves korra pedig a fityma hátrahúzhatóvá válik. Ez egy teljesen spontán folyamat, semmiféle beavatkozást nem igényel, kivéve, ha fájdalmat, vizelési zavart okoz.

#szex
2010.09.11.

A fogyatékosok is élnek nemi életet!

Ha mást nem is tudsz az egész témáról, egy valamit fontos, hogy az eszedbe véss! A fogyatékos emberek ugyanúgy élnek szexuális életet!

#húgyúti sérülés
2010.09.09.

Húgyúti sérülések

A húgyutak több módon is megsérülhetnek. Gyakran okozza közúti balesetek, zuhanás, lőtt vagy szúrt sebek, műtét. A húgyúti sérülések következménye akár veseelégtelenséghez is vezethet, enyhébb esetekben is kialakulhat fertőzés, gyulladás, vizelési zavar, erekciós zavar, ezért húgyúti sérülés gyanúja esetén mindig fordulj orvoshoz.

#pénisz
2010.08.06.

A pénisz rendellenességei

Az alábbiakban csokorba szedtük a pénisz néhány rendellenességét, egy részük veleszületett, mint például a hypo- és az epispadiasis, ezeket gyerekkorban műtéttel szükséges megoldani, más részük kamaszkorban is aktuális problémát jelenthet, ide tartozik a fitymaszűkület és a rövid fitymafék.

#pénisz
2010.06.08.

A görbe pénisz

A görbe pénisz a férfiak egy – szerencsére ritka – kórképe, mely a hímvessző merevedési képességében okozhat súlyos károsodást. Hátterében leggyakrabban a pénisz háti részében megjelenő kisebb-nagyobb kötegek vagy csomók állnak.

#hímvessző
2009.06.09.

Amikor sérül a hímvessző

Még belegondolni is fáj! Ritka, ám ha bekövetkezik a férfi nemi szervek sérülése (harapás, szúrás, ütés stb. következtében), kékes elszíneződése, a heves fájdalom, duzzanat sok esetben szakértői segítséget kíván megmentésük érdekben.