#Betegségek

Közúti közlekedés közben előforduló problémák

2009.08.16.
1 perces olvasási idő

A közúti balesetek legtöbbje nem olyan súlyos mint például egy ütközés. Az emberek nagy részének volt már kisebb balesete- ilyen például ha valaki nekitolat egy táblának. Ezek ugyanolyan szintű problémák mint a defekt vagy más műszaki hiba.

Mit tegyünk defekt esetén?

Vezetés közben, ha defektet kapsz nagyon veszélyes tud lenni rád és a közlekedés más résztvevőjére. Hogy elkerüld a defektet mindig ellenőrizd a gumikat hogy nem túl öregek -e, nincs e rajtuk sérülés, és hetente ellenőrizd a guminyomást!

Hogyha már megtörtént, amire nem számítottál kövesd ezeket az utasításokat.

Autószállítás trailerrel

- Biztonságosan hagyd el a forgalmat és állj meg. Ha problémák vannak a kerékkel tartsd a kormányt erősen, ne engedd hogy elszabaduljon – az autó mindig a defektes kerék felé fog húzni. Soha ne lépj hirtelen a fékpedálra inkább hagyd, hogy az autó magától lassuljon(motorfék). Vezesd az autódat olyan helyre, ahol biztonságosan meg tud állni és nem zavarja a forgalmat. Hogyha elérted a biztonságos helyet fékezz óvatosan, hogy az autó meg tudjon állni.

- Biztosítsd a helyszínt. Kapcsold be a vészjelző világítást, ha városon kívül vagy tedd ki a háromszöget, hogy más is lássa - az autód lerobbant. Hogyha tudod hogyan kell lecserélni a kereket, tedd meg, de csak akkor ha ezzel nem akadályozod a forgalmat.

- Hívj segítséget ha szükséged van rá. Hívj telefonon ismerőst vagy autómentőt aki elvontatja az autódat. Ha zsúfolt helyen álltál meg jelöld meg az autódat , úgy hogy egy rongyot felakasztasz az antennájára. Ez azért fontos , hogy az érkező segítség, tudja hogy hova kell mennie.

- Ha az autód menetképes állapotban van vidd el egy szervizbe és nézesd meg egy szerelővel.

(KamaszPanasz - G.V.)