kórház
#Betegségek

TonicHealth - kórtörténet-felvétel, forradalmasítva

2012.11.23.
1 perces olvasási idő

Az alábbi cikkben egy újabb nagyszerű és innovatív eszközt szeretnék bemutatni, amivel a Health 2.0 konferencián volt lehetőségem megismerkedni. A TonicHealth egy olyan alkalmazás, ami a kórtörténet felvételt abszolút innovatív és páciens-barát módon folytatja - iPaden, egy alkalmazáson keresztül.

Mindez nemcsak a beteg nagyobbfokú elköteleződöttségét, pontosabb információt és hatékonyabb betegvizsgálatot és -ellenőrzést, hanem alacsonyabb költségeket is jelent minden egészségügyi szervezet, kórház, klinika számára.

Hogyan működik?

Az első lépésben az orvosok és ápolók bejelentkeznek a Tonic weboldalán, ahol az egyszerűen kezelhető kérdőív-építő alkalmazással elkészíthetik a saját, személyre szabott kérdésekből álló kérdőíveiket, kórtörténet-sablonjaikat, felméréseiket és egyéb formanyomtatványaikat, de akár még saját rizikó-modelleket és algoritmusokat is kreálhatnak!

A második lépésben egy gombnyomással telepítik az elkészített kérdőívet az összes többi iPadre - és mivel a kérdőívek tárolása cloud-rendszerben működik, akár egyetlen iPad is elég ahhoz, hogy végtelen mennyiségű különböző kérdőívet tartalmazzon.

A harmadik lépés, amikor a páciensek kitöltik az adott kérdőívet vagy formanyomtatványt - élvezettel! Ugyanis az alkalmazás színei és ikonjai, grafikája nagyban megkönnyítik mind a megértést, mind a használatot. A páciensek pedig így a lehető legpontosabb információt fogják megadni magukról.

Emellett a Tonic rengeteg egyéb alkalmazást is fejlesztett különböző célokra, például betegfelvételre, vizsgálatra, a beteg elégedettségének mérésére, klinikai kísérletekre és még lehetne folytatni a sort... Egyszerűen nagyszerű, nem igaz?

A negyedik és egyben utolsó lépésben a páciens által megadott információt biztonságosan elmenti az iPad egy már létező elektronikus egészségügyi kórlapra, vagy egy újra. Semmit sem kell installálni vagy külön integrálni, ami az egész folyamatot még egyszerűbbé teszi!

Miért imádom még az alkalmazást?

  • A páciensek a kórtörténetüket a saját ujjukkal írhatják alá. Menő!
  • A készítők saját videókat, logókat vagy képeket illeszthetnek be a kérdőívbe.
  • Az alkalmazás több nyelven is használható és könnyen lehet váltani közöttük.
  • Az egész grafika és design azt sugallja a páciensnek, hogy ez egy másmilyen felhasználó-élmény lesz - és ez így igaz!
  • A nagy gombokat egyszerű látni és megérinteni, akár még a gyengébben látó pácienseknek is.
  • A páciens végig látja, hogy még mennyit kell kitöltenie és hogyan halad.
  • A grafika és a megfelelő képek segítik a kérdések megértését és még szórakoztatóbbá teszik a kérdőív vagy kórtörténet kitöltését!

(Gy.A.)