Szoba

2011.07.19.
Üdv!
Liza vagyok, lassan 15 éves leszek.
Az a gondom hogy mi(kénytelen vagyok beismerni....) szegények vagyunk. De van két kistesóm, az egyik egy 8 éves kisfiú a másik 2 évvel fiatalabb nálam és lány. Mindhárman egy szobában vagyunk, csak este van az hogy az öcsém ott alszik a szüleimmel...És ez nekem már túl sok...Az elmúlt 5 évben nem kértem semmi többet, mint egy különszobát...És megértem hogy nem telik rá, de nem bírom ki naphosszat(főleg most nyáron) hogy a kistesóimmal legyek egésznap...Nincs egy helység ahol egyedül lehetnék, mégcsak olyan terület sincs ami a stílusomnak megfelelő legyen...És cikinek tartom idehívni a barátomat és a barátnőimet....Nem aludhatnak nálunk mert + ágyunk sincs....És a barátnőknél még elmegy mert akkor náluk alszom, de sose engedik meg hogy a barátomnál aludjak...Ami érthető, de talán jobban megbíznának benne ha nálunk tudna aludni...Szóval a kérdésem konkrétan az lenne, hogy a szüleimnek mit tudnék segíteni ezügyben? Minél hamarabb(1 éven belül!!) szeretnék már különszobát...

Szakértőnk válasza a Szoba kérdésre

Kedves Liza!

Teljesen érthető, hogy szeretnél egy helyet, ami csak a tiéd, amit a saját képedre alakíthatsz és ahol igazán otthon érezheted magad. Minden ember életében fontos, hogy kialakíthasson egy magánszférát, olyan helyet, és legyenek olyan dolgai, melyek csak az övék és ahova azt enged be, akit közelebb szeretne engedni önmagához is. Kérdezd meg a szüleidet, hogy mit tudnál tenni egy külön terület érdekében, hogyan tudnál segíteni, hogy megteremthessétek. Beszélj velük erről komolyan, őszintén, biztosan meg fognak érteni.

Addig is, azt javaslom, ha másképp nem megy, akár a lakásotokon kívül alakíts ki magadnak egy olyan helyet, ami csak a tiéd. Akár a kertben, akár valahol máshol, például egy parkban, keress egy olyan helyet, amit a magadénak érezhetsz, ahova elmehetsz megpihenni és akár kicsit a saját képedre is formálhatod. Talán a lakásotokban is megoldható lenne, hogy legyen egy saját sarkod vagy szekrényed, ami csak a tiéd. Próbáld kialakítani ezeket a saját dolgokat, meglátod, jobban érzed majd magad tőle.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor