működhet a távkapcsolat?

2011.01.08.
14éves vagyok,19 éves barátom van és az a helyzet, hogy mi az ország két végén lakunk. a korkülönbség dilenmán már túlvagyunk, mert az agyam érettebb,mint a testem és ő ezt észre is vette bennem, ezért nem egy 14 éves kiscajt lát bennem... de még itt van a távolság kérdése... én sárváron lakom ő meg egerbe és nagyon szeretjük egymást! eddig még működött is hogy lejárt hozzám... és úgy tervezi, hogy 2 év mulva elköltözik otthonról sárvárra, de ez lehet hogy nem is 2 év lesz, hanem több! énnekem ő az első barátom! jövőre kollégiumba megyek és félek hogy elhúz engem a kíváncsiság, hogy más fiúkkal is ismerkedjek, hiszen nincs tapasztalatom! nagyon szeretem őt, de ha ő az első akkor 14 évessen nem kötelezhetem le magam! velemaradjak? jövőre féltenie kell engem? működhet még ilyen távolságból is? lehet ennek a kapcsolatnak jövője? nem durva az hogyha 14 évesen vele szeretnék maradni? lehet első az igazi? kell egy komolyabb kapcsolathoz az hogy elötte már több barátom is legyen? ............ help!

Szakértőnk válasza a működhet a távkapcsolat? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem hiszem, hogy ez olyan dolog, amit így előre el lehet tervezni. Ha úgy érzed, hogy most jó együtt lenned a barátoddal, akkor legyél vele együtt, és érezzétek jól magatokat a jelenben. Nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, nincsen biztosíték arra, hogy nem változol meg te vagy az érzéseid, hiszen érzelmekről van szó és az életetekben is óriási változások lesznek még (suli, munka, új társaság, új élmények, stb.). Ugyanakkor csak azért, mert nem tudod előre, hogy mit fogsz majd érezni, nem hinném, hogy most bizonytalankodnod kéne.

Nem attól fogod iránta azt érezni, ami a kapcsolatotokhoz kell, hogy több barátod is volt már előtte. A szeretet, a szerelem és a bizalom kettőtök között működik, kettőtökről szól és ha minden rendben van köztetek, akkor nem lehet áthidalhatatlan akadály a távolság, a kor vagy az, hogy változik az életed. A lényeg: Miért ne lehetne az első az igazi? Csak érezd jól magad vele, alakul majd a kapcsolatotok a maga útján és lehet, hogy később ilyesmiken nem is kell már gondolkodnod.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor