szerelmes vagyok belé vagy... ?

2010.12.13.
Tisztelt Doktor Úr, Doktornő!
A helyzetem elég bonyolult. Van egy fiú, akit úgy 2 hónapja, egy baráti társaságban ismertem meg. Először csak leveleztünk, aztán msn, szép fokozatosan, majd úgy egy hónapja elhívott randira. Aminek borzasztóan örültem, úgy érzem, beleszerettem egy ideálba (mivel előtte élőben csak egyszer láttam) vagy talán abba az érzésbe, hogy nekem is lesz végre barátom (régóta egyedül vagyok ugyanis és ez tudat alatt egy kicsit zavar, de nem görcsölök rá egyáltalán).
Aztán a randi nagy csalódás volt, külsőleg abszolút nem volt olyan, amire emlékeztem, de a nagyobb gond inkább az volt, hogy akit az interneten keresztül vagány srácnak ismertem meg, a valóságban elég félszeg és határozatlan. Jól elbeszélgettünk, de nem volt meg bennem az a szikra. Utána ezt meg is mondtam neki, megállapodtunk hogy maradjunk csak barátok. Utána én megpróbáltam tovább lépni, randiztam mással, de mivel ezalatt a randi alatt egész végig Rá gondoltam, és egyre jobban hiányzott, úgy döntöttem, újra találkozni szeretnék vele, meg is beszéltünk egy programot. A gond csak itt van, hogy én (nem lévén tisztában a saját érzéseimmel) azóta bevallottam neki, hogy kezdek másképp gondolni rá, nem kezdhetnénk-e előlről. De már én sem tudom. Azóta többször találkoztunk, de valahogy semmi nem történik meg spontán kettőnk között, aminek meg kéne. A találkozások előtt mindig elképzelem, hogy majd mi lesz, de ott, akkor nem történik meg. Vagy Ő túl félénk, vagy én nem adok jeleket, vagy is-is. Nagyon jól esik ha megölel vagy megfogja a kezemet, sőt vágyom is rá. De olyan szinten nem érzek iránta fizikai vonzalmat, hogy például megcsókoljam, nincs meg az a bizsergés (csak egy elég gyenge szinten például ha megfogja a kezemet, de ez szerintem kevés)
De ha nem találkozunk napokig, vagy nem beszélünk, hiányzik és alig várom hogy újra lássam. Ha megszakadna köztünk a kapcsolat, azt hiszem nagyon hiányozna! De most már egy adag bűntudat is keveredik bennem, hogy így játszottam az érzéseivel (pedig nem akartam). Szeretném szeretni, igazán. De valamiért a kapcsolatunk még nem lépi át azt a vékony határt.
Fiúk terén nagyon magasak az elvárásaim sajnos, nem tudnám megmondani mi, de mindegyikben találok valami kivetnivalót és nem tudok megalkuvással belemenni egy kapcsolatba!
Elnézést, hogy kicsit hosszú lett a levelem, de a problémám is bonyolult! Előre is köszönöm a válaszukat!
Lili

Szakértőnk válasza a szerelmes vagyok belé vagy... ? kérdésre

Kedves Lili!

Szerintem gondolod végig, mi lehet az, ami miatt újra és újra találkozol ezzel a fiúval. Valami biztosan van benne, ami, mint írod is, hiányozna, ha nem lenne. Akár még az is lehet, hogy amellett, hogy vonz, mozgósít benned olyan érzéseket, esetleg félelmeket, melyek miatt távol is tartanád magad tőle érzelmileg vagy szexuálisan. Persze az is lehet, hogy tényleg nem olyan fiú, aki megbizserget, mert egyszerűen a dolognak ez a része nem működik köztetek. Ez esetben lehet, hogy inkább barátként lenne jó nektek együtt.

Azt javaslom, amikor legközelebb találkoztok, figyeld meg, milyen érzéseid, gondolataid milyen helyzetben jelennek meg és azt is, hogy ő hogy reagál a megnyilvánulásaidra. Előbb-utóbb pedig valószínűleg jó ötlet lenne őszintén elbeszélgetned vele ezekről a problémáidról. Ki tudja, akár még közelebb is hozhat titeket egymáshoz egy ilyen beszélgetés, mindenesetre biztosan megkönnyebbülnél, hogy szabadon érezheted iránta azt, amit érzel...

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor