Idegösszeomlás

2010.11.07.
Tisztelt Doktornő!
Alapvetően én egy roppant pozitív gondolkodású lány voltam, sugárzott belőlem a vidámság és az életkedv. Mindez idén szeptemberben varázsütésre megváltozott. Egyszercsak azon kaptam magamat, hogy minden nap sírok, éjjel-nappal tanulok jelentősebb eredmények nélkül. Egyfolytában azon jár az agyam, hogy mi lesz ha ezt a dolgozatot elrontom, mi lesz ha megbukok... Ha a tanulásra gondolok, már a sírógörcs kerülget, nem beszélve a dolgozatokról. Nemrég suliban rosszullettem, és a mentő vitt kórházba. Akkor elhatároztam, hogy változtatok ezen. Ez a stratégia két hétig működött is, de most ősziszünet után, hogy újra iskola van, és megint dolgozatok tömkelege szakad a nyakamba ismét folyamatosan sírok. Tavaly voltam kilencedikes, akkor soha nem voltak ilyen problémáim, nem értem mi változhatott meg, de én ezt nem sokáig bírom így... Semmi önbizalmam, egyfolytában sírok, aludni sem tudok éjszaka.
Kérem, ha tud segítsen!
Egy kétségbeesett lány...

Szakértőnk válasza a Idegösszeomlás kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, jó ötlet lenne, ha személyesen fordulnák pszichológushoz/pszichiáterhez, aki hatékonyabban tudna segíteni megoldani a problémádat.

Próbáld meg addig is kicsit átszervezni az életedet, új erőforrásokat, jó dolgokat találni, hogy legyen elég erőd megküzdeni a dolgozatokkal és a többi teljesítményhelyzettel. Hidd el, hogy meg tudod csinálni, hiszen eddig is mindig megcsináltad! Keress kikapcsolódásokat, menjél el a barátaiddal valahova, kezdjél rendszeresen sportolni, keress hobbit magadnak. Ha meg tudsz pihenni és elengedni magad időnként, sokkal hatékonyabban tudsz majd tanulni is és kevesebb idő kell rá.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor