Miért csinálják ezt??

2010.08.29.
Kedves doktornő.
Egy napom:
Délelőtt halgathatom az osztálytársaim gúnyolódását. A legapróbb dologért is kiröhögnek!
Délután igyekszem hamar hazaérni, erre anyám elkezdi, hogy mért késtem ennyit, kivel voltam. Aztán szeretnék leülni egy 10 percre, hogy kifújjam magam, 1 perc múlva anyám rámszól, hogy mér nem tanulok már. Hozok egy 4/5-öt már kérdezi, hogy mért nem tanultam rá. Aztán este kész vagyok, azt mondja, hogy én nem tanulok rendesen, és azonnal mutassam meg minden házimat. Mivel tényleg megcsináltam, ezért megmutatom neki. Erre ő azt mondja, hogy biztos több volt, csak eltitkoltam. Az egyetlen, aki megvét az apu, de már ő sem mer, mert akkor ő a "rossz apa". De anya nem veszi észre, hogy apát sokkal jobban szeretem, mint őt? Azt hiszi, hogy ez jó nekem, hogy agyon hajszol?

Szakértőnk válasza a Miért csinálják ezt?? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nagyon negatívan látod a helyzeted, ennyire azért csak nem rossz? Nem lehet, hogy már te sem veszed észre a jó dolgokat (akár anyukáddal, akár az osztálytársaiddal kapcsolatban), amik akár apróságok is lehetnek?

Áll ki magadért, védd meg magad! Miért hagyod, hogy gúnyolódjanak rajtad, anyukád meg hajszoljon, miközben te minden tőled telhetőt megteszel, hogy megfelelj nekik? Úgy tűnik, itt neked kell meghúznod a határt, hogy mennyit vagy hajlandó megtenni azért, hogy elfogadjanak és mi az, ami már túl sok. Ne hagyd, hogy kiröhögjenek, legyél magabiztosabb velük szemben, mutasd meg, hogy te nem olyan vagy, akivel ezt meg lehet csinálni. Anyukáddal megpróbálhatnál beszélni erről, mondd el, mit érzel, mit szeretnél, kérd meg, hogy legyen néha egy-egy jó szava is hozzád, mikor te annyira igyekszel.

Üdv

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor