Állandóan izzadok!! Mit tegyek???

2010.08.28.
15 éves vagyok.. lány. Bárkivel beszélgetnem kell leizzadok. Szorongok, ideges vagyok. Egyszerűen nem tudom lazábban venni a dolgokat, és nem tudom leküzdeni a szorongásomat. Kezdek félni, hogy valami komoly gondom van, amit nem tudok megoldani. Mit tegyek? A pszichiátriai kezelésen kívül?? Hogy legyek más?
SEGÍTSEN

Szakértőnk válasza a Állandóan izzadok!! Mit tegyek??? kérdésre

Kedves Levélíró!

Ne legyél más! Fogadd el magad ilyennek, amilyen vagy, az időközönként megjelenő szorongásoddal együtt. Teljesen természetes, hogy időközönként izgulsz, csak talán többet szorongsz, mint amennyi még nem zavarna nagyon. Figyeld meg, mikor, milyen helyzetekben izzadsz a leginkább és milyen gondolataid, érzéseid esetleg tévhiteid bukkannak fel ilyenkor. Legyél kicsit magabiztosabb. Segíthet, ha olyan helyzeteket keresel, amikor kevésbé szorongsz, tudatosítod magadban a pozitív tulajdonságaidat. Jót tehet, ha sportolsz, sokat vagy a barátaiddal - ezek olyan helyzetek, amikben erősnek és magabiztosnak érezheted magad. Szorongásoldás céljából megtanulhatsz relaxálni is.

Amennyiben úgy érzed, nem tudsz egyedül megbírkózni ezzel a problémáddal, bátran fordulj pszichológushoz. Nincsen benne semmi félelmetes, viszont vannak jóval hatékonyabb módszerei, melyekkel segíteni tud.

Üdv

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor