A barátom túl sokat beszél az exéről, mit tegyek?

2010.03.09.
Tisztelt Cím!

Pusztán féltékenységnek nevezhető az, h ha a barátom felhoz az exével kapcsolatban bármi emléket, megemlít dolgokat? Már nem tartja vele a kapcsolatot lassan egy éve de az a lány miatt van, mert csúnyán ott hagyta a fiút (a barátomat) és épp ezért a fiúnak maradtak úgymond sebei vele kapcsolatban...és tudom h nagyon nehezen felejtette el őt...de mégis olyan rossz és fura érzések fognak el ha feljön v ha belegondolok, h nemrég még vele volt és nagyon szerette... És tudom, h normális dolog, h nehezen felejtette el, hiszen 2,5 évig voltak együtt, nekem ő az első barátom és nem tudom milyen érzés elveszteni így valakit, lehet azért is van rám ez ilyen hatással...és kicsit félek is, h pl nem fog majd úgy szeretni mint valaha azt a lányt...ez is normális dolog? idővel ez el fog múlni? Köszönöm előre is a válaszát!

Szakértőnk válasza a A barátom túl sokat beszél az exéről, mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Teljesen normális, hogy zavar téged, hogy a barátod a volt nőjével hozakodik elő. Ez jelezheti azt, hogy még nincsen teljesen túl a volt kapcsolatán, valamiért nehezen zárja le magában – nagyon valószínű, hogy a váratlan, vele való szakítás miatt. Lehetséges, hogy nehezebben is bízik meg ezután bárkiben, kell idő, míg helyreáll az önértékelése és a bizalma a lányokban. Egy részről érthető, hogy még nem tette teljesen túl magát az exen, de az nem korrekt, hogy ezt veled akarja megbeszélni.

Fontos lenne elmagyaráznod neki, hogy neked ezt mennyire rossz hallgatni. Azt is elmondhatod neki, hogy örülsz, hogy úgy érzi, neked mindent elmondhat, és ezt is elmondhatja, de ezt az egyetlen egy dolgot ne veled beszélje meg. Gondolja csak el, milyen lenne, ha te is a volt pasidról mesélnél neki. De ha ő az első, akkor is lehetett egy fiú, aki tetszett, vagy akinek tetszettél. Akár mesélhetsz is pár dolgot, hogy érezze, milyen ez, de csak finoman!

Téged is ugyanúgy képes lehet szeretni, persze biztosan máshogy, hiszen te más vagy, mások az értékeid, mást szerethet benned, nincsen két egyforma kapcsolat! Az idő sokat segít,túl fogja tenni magát a lányon, amit tehettek, hogy a saját kettőtök kapcsolatával foglalkozzatok mindketten!

Sok sikert kívánok!
Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor