Miért vagyok féltékeny, ha "csak" barát?

2010.02.19.
Kedves Doktornő!

Van egy fiú az évfolyamon akivel nagyon jóban vagyok...tulajdonképpen legjobb barátok vagyunk.Sokat beszélünk,nincs titkunk egymás előtt és amikor tehetjük együtt vagyunk....viszont amikor azt látom hogy egy másik lány barátjával nagyon sokat foglalkozik úgyérzem féltékeny vagyok...ez miért van? Hisz nem érzek iránta barátságnál többet...De mégis,amikor van hogy elutaznak és nem beszélünk úgyérzem hiányzik...szeretek vele lenni,de nem érzek iránta többet....de mégis féltékeny vagyok,hiányzik...van hoyg vele álmodok...miért van ez?

Szakértőnk válasza a Miért vagyok féltékeny, ha "csak" barát? kérdésre

Kedves Levélíró!

Sokszor barátnőnk, haverunk, barátunk is hiányozhat nekünk, és akár még féltékenyek is lehetünk a legjobb barátnőnkre, hiszen félünk, hogy elveszítjük, félünk, hogy már nem leszünk neki olyan fontosak.

Mindemellett az általad leírtak alapján nekem úgy tűnik, hogy ez a fiú elkezdett neked többet jelenteni, többet, mint egyszerű barát. Nincsen ezzel semmi gond, hiszen sokszor a barátságokból lehetnek a legtartósabb, legmélyebb kapcsolatok. Az viszont fontos, hogy még időben tisztázd le ezt magadban, és azután akár vele is, mert ebből még komolyabb viták és sértődések is származhatnak, ha félreértelmezitek egymás szándékait. Azt, hogy mit érzel iránta, igazából csak te tudhatod, kívülről nehéz megmondani. Ez a cikkünk talán segít rendezni az érzéseidet: https://www.kamaszpanasz.hu/hirek/lelek/493/tenyleg_szerelmes_vagy

Gyakori hogy a vegyes nemű baráti kapcsolatokban az egyik fél előbb-utóbb elkezd többet érezni a másik iránt, és ha ez nincsen megbeszélve, letisztázva, akkor a barátság rovására is mehet. Fontos és érdekes lenne azt is megtudnod, ő hogyan látja a ti barátságotokat, és egyébként mit gondol a fiú lány barátságról! Csak ügyesen!

Üdv,
Ujpál Zsófia
Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor