rossz így az élet

2010.01.03.
Kedves Segítő ! Már régebben is fordultam Önhöz a problémáimmal és még mindig nem akarnak elmúlni,így gondoltam megosztom,remélem nem nagy gond.
Lassan 1 éve tart,hogy mikor ideges vagyok,rosszul leszek,hányingerem lesz és egy idő után folyamatosan remegek,mintha fáznék. Ez egy ideig elmúlt 1-2 hónapig. Aztán most karácsonykor újra kezdődött. A barátommal összevesztem,tudtam,hogy hívni fog,és hogy tudja,hogy haragszom rá,kikapcsoltam a telefonomat.Egyfolytában rossz érzéseim voltak(rossz előérzet féleség),majd egyre jobban hányingerem lett.Bekapcsoltam a telefonom,hogy beszéljek a sráccal,reménykedtem benn,hogy lenyugszom. Kiküldött a levegőre,mondta,hogy vegyek nagy levegőket,használtak,de csak keveset. Az nap éjszaka hánytam is. Bár akkor menstruációm volt és anya aztmondta,hogy ilyenkor előfordul,hogy ez történik,mert érzékenyebbek vagyunk a kellenétél. De azóta folyamatosan mindennap ESTE rosszul érzem magam,rossz érzeteim vannak és van,hogy zsibbadok. Régebben reggelente szokott előfordulni,mikor suliba mentem,hogy hányingerem volt,az elmúlt,most esténként jön rám,meg néha reggel,hogy gyorsabb a szivem a kelleténél. Szilveszterkor nálam volt a barátom. A mamám kórházba került és éjfélkor elkezdtem sírni,hogy nem tölheti a mama békességben a szilvesztert.Ez után megint rosszul lettem. Mikor nyugtatom magam,enyhül a rossz érzés és sokszor el is múlik. Voltam pszichológusnál,azt mondta semmi bajom,pszichiáternél autogén-tréningre jártam,nem sok sikerrel.Bár Zalaegerszegen volt,így a végén már el sem mentem,mert agorafóbia-szerűség jelent meg nálam,ami még mindig tart.Egyedül nem bírok buszra szállni se. Mellesleg van olyan problémám is,hogy reggelente,ha korán kelek,mert suliba megyek,egy idő után nagyon görcsöl a hasam,mintha hasmenésem lenne,sokszor ok nélkül,mert azért az embernek mégsem szokása egésznap a wc-n ülnie. Már nemtudom mit tegyek. Gondolkoztam,hogy elkéne mennem gyomortükrözésre,mert általában mindig a hasammal van baj. Az is lehet a baj,hogy egyáltalán nem sportolok. De azon is gondolkoztam,hogy túl sok a savam,mert volt rá példa,hogy picit kellemetlenül éreztem magam (mostanában újra sok colat ittam,lehet hogy ezért tértek vissza a rosszulléteim) és anya adott egy pici unicumot,mert aztmondta,hogy az jó arra,ha savas a gyomor és utána megnyugodott a gyomrom.Nemtudom,hogy azért,mert megnyugtattam magam,hogy használ,vagy azért,mert tényleg használt. Lehet hogy a cola a bajom,mert mikor leszoktam róla és nestea-t ittam,elmúltak a rosszul létek,bár buszra akkor sem mertem felszállni. Már nagyon rossz így :( A gyomortükrözéstől félek,aztmondák,hogy egyfolytába böfög tőle az ember,meg kellemetlen.. nem akarom :( Elnézést,hogy sokat írtam.
Előre is köszönöm válaszát.

Szakértőnk válasza a rossz így az élet kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha jól emlékszem, kezelésre is jártál. A leírt tünetek orvosolhatók: kitartással, gyakorlással az autogén tréning nagyon sokat segíthet. Legalább napi kétszeri tréningezés, minimum három hétig: az eredmény meglesz.

Szorongós alkat vagy, pániktünetek jelentkeznek nálad, amikor feszültség uralkodik el rajtad. Klasszikus vegetatív tünetek ezek: erős szívdobogás, izzadás, gyomorremegés, hasi görcsök, remegés. Erős stresszhelyzetben az agy a nagy vázizmokba irányítja a nagyobb vérmennyiséget, felkészül a támadásra, vagy menekülésre. Ez az ősi ösztönszerű folyamat játszódik le nálad - klasszikus tüneteket produkálva. Mint már korábban is írtam van megoldás: pszichoterápia, agykontroll, kineziológia, autogén tréning stb. A terápiák lényege mindenképpen egy: felszámolni a fejedben lejátszódó, egymást gerjesztő negatív gondolatáramlatokat. Ha megtanították neked az autogén tréninget, végezd a relaxációs gyakorlatokat. Csodát, változást csakis kitartó gyakorlás után várhatsz.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor