nincs egyéniségem:(

2009.08.25.
Üdv, azért írok mert van egy kis problémám illetve nem is tudom minek nevezhető ez. Pár éve egyáltalán nem volt önbizalmam, utáltam magam másokra akartam hasonlítani. Persze szerencsére mára van önbizalmam mert megszerettem magam, a külsőmet szóval már minden rendben van velem ilyen téren, de most meg az a gondom hogy hiába érzem jól magam a bőrömben észrevettem hogy nincs egyáltalán személyiségem legalábbis még nem tűnt fel hogy bármi olyan belső tulajdonságom lenne ami megfogja az embereket belőlem. most kicsit úgy tűnhet mintha megint nem lenne önbizalmam pedig van, ezzel vagyok gondban csak.
szeretném megtalálni a személyiségemet hogy még jobban összepasszoljak, arról nem is beszélve hogy tetszik egy srác is de csupán a külsőmmel tudom hogy nem fogom megszerezni, nem is erre vágyom:(
szeretném felépíteni saját egyéniségemet de nem tudom hogy mit kéne tennem esetleg ez idővel majd magától kialakul?
Előre is köszönöm! :)

Szakértőnk válasza a nincs egyéniségem:( kérdésre

Kedves Levélíró!

Fejlődőben lévő személyiség valóban létezik, személyiség nélküli nincs! Bizonyára hallottál már arról, hogy személyiségünk genetikailag kódolt és az érés, a fejlődés során szerzett tényezőkből tevődik össze. Kamaszkorban a személyiségfejlődés elemei meglehetősen kusza mintázatot követnek, lehet, hogy valaki előbb jár gondolkodásban, de viselkedésében, emberi kapcsolataiban nem tud annyira éretten megnyilvánulni. Ez így van rendjén. Művileg beavatkozni a folyamatba, sürgetni nem lehet. Igaz, a személyes tapasztalások mind hozzájárulnak az esetenként gyorsabb előrelépéshez.

Ha mások figyelmét szeretnéd felkelteni, nem kell mást tenned, pusztán önmagadat adnod. Az önmagával harmóniában lévő ember sugárzik, energiájából környezete is táplálkozik. Bízd a többiekre, mit látnak meg benned. A tükör, amit mások elénk tartanak néha meglepetéssel is szolgálhat.

Üdvözlettel: Kertész Tímea

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor