Baráti társaság

2017.11.19.
Tisztelt Doktornő!
A segítségét szeretném kérni. 9.-es vagyok a Gimnáziumban. A gólyatáborban megismertem pár évfolyamtársamat akikkel nagyon jó kapcsolatunk lett. Az elmúlt hónapokban volt aki kiesett ebből a társaságból, és voltak akik belekerültek. Jelenleg 3-an vagyunk lányok, és 5-en a fiúk. Voltak problémáink a társaságon belül, és személyek között is voltak konfliktusok. Nekem személy szerint 2 fiúval volt egy kisebb-nagyobb problémám. Mindkettejük szeretett volna velem lenni, és választás elé állítottak. Itt nagyot hibáztam. Volt ugyanis egy házibulink ahol mindkettő fiúval csókolóztam. Mközben elvileg ˇidőtˇkértem mindkettőtöl. Rákövetkezendő pénteken találkoztam a két fiúval, barátaim óvaintása ellenére. Nem igazán beszélgettünk, inkább amolyan kínos csend uralkodott. Végül választ követeltek...hát válaszoltam. Az egyik fiúnak megmondtam, hogy Én ezt Vele nem szeretném. A másiknak nem mondtam semmit, csak, hogy a barátja off. De nem éreztem így jól magam. Mert külső befolyások hatása alatt utasítottam el az egyiküket miközben vele szerettem volna lenni mint erre utólag rájöttem. Ezt el is mondtam a két fiúnak. Így akit végül ˇmagára hagytam.....nagyon kikészült lelkileg. mert öszintén,,szíből, és igazán szeretett. Így tehát Ő nem igazán szeretne velem egy légtérben tartózkodni szerinte, amit meg is értek. Barátaim szerint csak idő kell neki.
Ez az egyik probléma.
A másik pedig a gang másik két tagja. Ugyan ezt a szituáció történ t társaságunk másik három tagjával. Megoldódott, jóban maradt a 3 fél, és a lány meg a ˇválasztottˇ fiú néhány nappal ezelőtt összejöttek. A kapcsolatuk mindig labilis volt, sokat veszekedtek, de az utóbbi 1-2 hétben szinte nem is beszélnek. A lány mindent a fiú rovására ír fel, nem ismeri el, hogy esetleg Ö is hibázhat, mindenkivel flegma és bunkózik. Még velem az állítólagos legjobb barátnőjével is.
Tehát a 8 fős társaságunk szétesni látszik.
Nagyon megszerette Őket, és nagyon fontosak számomra. Ma ötletként felvetettem, hogy mi lenne akkor ha találkoznánk mint ahogy szoktunk. Nemleges választ kaptam.
Ön szerint mit tudnék tenni az ügy érdekében, hogy újból összerázódjon a csapat, és ugyan úgy ellegyünk és találkozzunk mint eddig?
Mihamarabbi válaszát köszönöm!!!
Köszönettel, Potassium nevű felhasználó

Szakértőnk válasza a Baráti társaság kérdésre

Kedves Levélíró! Sajnos a szerelmi szálak egy baráti társaságban nehezen kezelhetővé teszik a kapcsolatrendszert. Elsősorban mindenkinek személyesen kellene rendeznie a konfliktusait, de utána sem biztos, hogy ugyanabban a felállásban lehetne folytatni. Nagyobb a valószínűsége egy átrendeződésnek. A közös programlehetőségen és az őszinte beszélgetéseken túl nem hiszem hogy sokat tehetsz azért, hogy a többiek között is javuljon a kapcsolat.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor