Legjobb barátnő? Na persze.

2015.09.22.
Van egy úgynevezett "legjobb barátnőm". De sajna mostanában úgy érzem jobb lenne ha nem is ismerném.
Mikor elkezdtünk barátkozni megkérdeztem tőle, hogy bármit elmondhatok e neki , és hogy nem fog -e megsértődni. Azt mondta nem. Pár nappal később elmondtam neki mit gondolok és megsértődött. Aztán még nekem kellett bocsánatot kérnem. Azóta semmi olyan problémámat nem mondom el neki ami vele kapcsolatos. Ő viszont képes napi szinten beszólogatni nekem. Néha ezek annyira rosszul esnek, hogy úgy érzem meg kéne fojtanom. Persze ilyet sose tennék. Sokszor visszalök a beszólásaival a depresszióhoz. (Tavaly derült ki, hogy depis vagyok, azóta orvoshoz is járok. Sokszor megfeledkezek róla, de egy egy beszólása emlékeztet rá. ) .
Többször annyira felidegesített, hogy úgy volt leüvöltöm a fejét. Ám ettől félek. Nem attól hogy mit fog szólni, inkább azért hogy az osztály mit fog szólni. Attól félek nehogy kiutáljanak emiatt.
Mostanában rászoktam arra, hogy mosolyogva, mintha viccelnék elmondom neki mit gondolok. Ilyenkor nem veszi sértésnek. Viszont ez nem megoldás.
Mit kéne tennem?
Köszönöm válaszát.

Szakértőnk válasza a Legjobb barátnő? Na persze. kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt hiszem, ez nem az a kapcsolat, amit legjobb baráti viszonynak lehetne nevezni. Sőt, ha ennyire negatív hatással van rád, akkor talán ideálisabb lenne, ha nem is nagyon lenne köztetek kapcsolat. Érdemes lehet feltenni a kérdést, hogy miért szeretnél vele jó viszonyt ápolni, illetve, hogy miért, milyen tipusú megjegyzésekkel hoz ki a sodrodból rendszeresen ( ez akár a depressziód kezelésénél is fontos lehet). Ha pedig a lány ért a mosolygós megjegyzéseidből, akkor nem is egy rossz megoldás. Emellett, ha te fontos vagy ennek a lánynak, akkor egy kis távolságtartás talán ráébreszthetné, hogy nem megfelelő módon viszonyult hozzád.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor