Életkor és mások...

2015.08.13.
Tisztelt szakértő !
Mostanában elég sokat gondolkodom ezen lány vagyok és 17 éves leszek és általában 20 éves kortól 28 éves korig keresnek emberek de a korosztályomból senki sem próbálkozik.. Én is szeretnék egyszer egy kapcsolatot de tanács talan vagyok és félek... (Korábban írtam egy levelet is: Félek fogalmam sincs mostanában mi van velem. - címmel. Remélem ezzel segítettem hogy ki vagyok.. És talán a két levél összehasonlításával is tudja látni hogy milyen problémám lehet hátha esetleg tudnánk ellene tenni valamit hogy jó irányba változzak lelki állapot terén hiszen nem vagyok a legjobb formában mert mindig ingadozok és általában sírok . ) Hiszen ahogy az előző levélben is írtam csak pár emberrel tudok néhány dogot megbeszélni. De a kapcsolat témában senkitől se merek kérdezni semmit. És az lenne a kérdésem hogy ha például egy 28 éves férfivel lenne kapcsolatom 17 évesen az gáz-e ? Meg hogy lenéznének-e érte ? Vagy csak én aggódom túl a dolgokat ? Meg igazából, mivel senki sem volt aki ebbe a dolgokba segített volna hogy mit is kezdjek, mivel ugye ahogy az előző levélben írtam anyum hat éve nem él és úgy gondolom ő lett volna aki elmagyarázza ezeket a dolgokat illetve tanácsot adjon, de sajnos nincs itt már velem :( Egyébként talán a félelmeim az előző levélre kapott válaszában leírt alacsonyak tűtő önbizalmam végett lehet. ) Sajnos én is érzem hogy nem bízom magamban de hiába szeretnék változtatni nem igazán megy. De tulajdon kép itt most a kapcsolatról lenne szó hogy mit tegyek ? Mert úgy érzem félek belekezdeni egy kapcsolatba talán az miatt mert túl sok emberben csalódtam illetve mert túl érzékeny vagyok de viszont attól félek hogy mindenkit el fogok utasítani magam mellől amitől megint csak félek hiszen nem akarok egyedül maradni. Pedig azért sokan próbálkoznak de mindegyik idősebb mint én ! (Bár sokan azt mondják hogy érettebben gondokodom mint ahány éves vagyok talán ezért is értem meg magam a felnőttekkel jobban. Hiszen hozzá kell tennem hogy korom beli barátaim nagyok kevés van aki elfogad olyannak amilyen vagyok. ) Meg sokan is mondják hogy egyszer egy kapcsolat lehet megváltoztat engem persze jó irányba de sajnos nem tudom. A nagymamámnak is említettem a témát de ő csak azt mondja hogy nehogy rosszul süljön el. És ez így volt minden egyes fiúnál akiről beszéltem neki.. ( Teszem hozzá hogy még soha életemben nem volt egy kapcsolatom sem talán ezért is izgulok miatta.) Kérem segítsen mert nagyon félek és nem merek úgy nagyon senkitől se segítséget kérni.. :(
Válaszát előre is köszönöm, és remélem érthetően fogalmaztam meg.

Szakértőnk válasza a Életkor és mások... kérdésre

Kedves Levélíró!

A 11 év körkülönbség valóban több az átlagosnál, de attól még lehet működőképes egy kapcsolat, hiszen a két fél személysiége és életvitele a legfőbb befolyásolója. A környezet visszajelzései okozhatnak kellemetlen pillanatokat, de idővel ezek elcsitulnak általában.

A hangulatingadozásokkal, önbizalomhiánnyal kapcsolatban letet érdemes volna felkeresned egy ifjúsági pszichológust, hogy elejét vedd a későbbi problémák kialakulásának. De már az is segítséget jelentene, ha a környezetedből tudnál választani egy embert, akivel tudnál beszélgetni a párkapcsolatokról és egyéb témákról is.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor