Nincs igaz barátom, ez baj?

2015.08.09.
14 éves lány vagyok. Nincsennek igazi barátaim. Van akikkel beszélek néha suliba de például itt a nyári szünet és nem tartjuk a kapcaolatot. Régen anyukámék mindig azt mondták nem kell változnom az igazi barát így fog szeretni. Azóta (főleg idén nyáron) folyamatosan azt hajtja az egész család hogy nekem nincs barátnőm és miért nem keresek meg alkalmazkodjak a többiekhez. Engem ez már nagyon zavar. Mit kéne csinálnom? Változzak meg vagy várjak hátha valaki így lesz a barátom? És ha változtatnom kéne mit tegyek? Ez baj egyáltalán?
Válaszát előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Nincs igaz barátom, ez baj? kérdésre

Kedves Levélíró!

A legfontosabb, hogy téged zavar-e ez az állapot. Ha igen (és nem csak azért mert meg szeretnél felelni a környezeted elvárásainak), akkor kell csak változtatnod. Bár az embereknek általban van szükségük olyan társakra, akik közel állnak hozzájuk (közös programok, lelki támasz...stb.), de vannak akik személyiségükből adódóan erre nem tartanak igényt vagy nem olyan mértékben, mint az átlag (hiszen az átlag a két szélsőség felezőpontja).

A változáshoz pedig kellene tudni, hogy mi áll a hátterében annak, hogy eddig nem alakult ki közeli kapcsolatod a kortásaid közül senkivel és ennek fényében lehet a változtatás módját kitalálni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor