Kissé össszetett és bonyolult..

2014.08.16.
Kedves Doktornő/Úr !
15éves lány vagyok és most megyek 10.osztàlyba.
Nem tudom mit tegyek ugyanis elég régóta húzódik nálam ez dolog:
- Àllandóan álmos vagyok és fáradt, mindig rosszkedvem van, nincs kedvem semmihez, gyorsan ideges leszek, gyakoriak a hangulatingadozásaim, egyedül érzem magam,nincs kitartásom, sokat sírok.
Mindez kb. fél éve kezdődött és egyre durvább. Az oka talán az lehet hogy nagyon sok barátommal főleg volt osztálytársaimmal meg persze a mostaniakkal is megromlott a kapcsolatom. Önbizalmam nagyon nincs mivel nem vagyok egy modell alkat és szépnek sem mondanám magam. Fiúk rám se néznek[nem is volt még barátom] ez még inkább kiborít. Nem tudok beszélni a fiúkkal főleg akkor nem ha helyesnek tartom őket olyankor tiszta idiótán viselkedek. Az iskolával sem vagyok megbékülve mivel nincs kitartásom és nagyon hajtanak minket főleg tesi órán mivel sportiskola. De nem bírom tartani a tempót. Anyu azt mondta ha elkezdtem fejezzem is be hisz én választottam ami igaz, de nem hittem volna hogy ennyire durva lesz . Mit tegyek?! Bocsánat hogy ennyi minden egy kérdésben. Előre is köszönöm a segítséget ! Dorina :)

Szakértőnk válasza a Kissé össszetett és bonyolult.. kérdésre

Kedves Dorina!

Az alapján, amit írsz, úgy tűnik, összefüggenek a dolgok. Azóta érzed magad ennyire lehangoltnak, hogy megromlottak a baráti kapcsolataid és azt gondolod, egyre nehezebben bírod a tempót az iskolában. Sok negatív dolog ért, melyekre mintha így reagálnál. Azonban általában ilyenkor az segít, ha mégis megpróbálod összeszedni az erőidet és aktivizálni magad, ahelyett, hogy megadnád magad a rosszkedvednek. Így szerezhetsz a legvalószínűbben olyan pozitív élményeket, melyek feltöltenek egy kis energiával és lendületet adnak ahhoz, hogy kilábalj a gödörből. Csinálj olyasmiket, amikről a leginkább el tudod képzelni, hogy örömet okoznak. Menj emberek közé, ismerkedj, haverkodj, szervezz magadnak programokat, mozogj, vagy csinálj bármit, amit régebben szerettél! Az is segíthet, ha beszélsz arról, ami benned kavarog és tanácsot kérsz az iskolai, valamint a kapcsolati problémáid megoldásához. Amennyiben úgy érzed, fordulhatsz bátran személyesen is pszichológushoz!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor