értelmetlen az életem...

2014.03.22.
jónapot!
14 éves vagyok... a szüleim már nagyon régen (7 éves koromban) elváltak, és a bíróság anyukámhoz rendelt, ezek után sok dolog jött, de a lényeg nem is ez, hanem az, hogy apummal nagyon jól meg tudom találni a hangsúlyt, anyukám viszont állandóan azt keresi, hogy hol tudna Neki kerezztbe tenni. a nevelöapám 60 éves, eléggé zsémbes, és mivel még nem lakott tinikkel, ezért állandóan idegesít, és nem csak engem, hanem az autista öcsémet is.
a problémám, ahogy a címben is szerepelt, nem tudom, mit kezdjek magammal, hogy miért is vagyok itt! tudok gitározni, számítógépet szerelni, szeretek biciklizni, de nem tudom, mit kezdjek ezekkel!
az ízlésem más, mint a korombelieknek általában (pl. Pink Floyd-ot hallgatok...), ami nem rossz, szerintem, de ezek a dolgok miatt nem tudok beilleszkedni...
remélem, tudnak segíteni, és elöre is köszönöm, ha segítenek!
viszlát!

Szakértőnk válasza a értelmetlen az életem... kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, ebben a korban nagyon kevesen tudják, hogy pontosan mit is kezdjenek az életükkel és az, hogy mi az élet értelme, sokaknak még felnőttként sem egyértelmű. Talán leginkább saját magunknak kell értelmet találnunk a dolgokban és rájönni, merre szeretnénk majd folytatni az utunkat. Ehhez támpontot adhat, hogy miket szeretsz, miben vagy ügyesebb. Biztos vagyok benne, hogy idővel alakulnak majd ezek a dolgok maguktól! Addig is próbálj kicsit arra koncentrálni, hogy rövidebb távon mit szeretnél, mitől éreznéd jobban magad, hiszen az életed itt van, a jelenben.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor