körömrágás.

2014.03.15.
Jó napot!
az a problémám,hogy amióta az eszemet tudom,rágom a körmömet. valószínűleg az oviban szokhattam rá. most már 17 éves vagyok és voltak időszakok amikor szépen magamtól abba tudtam hagyni. ezzel nincs nagy probléma,nem kell paprikás körömlakk,meg ilyenek.
de amikor megnövesztem,látszik,hogy a körmöm nem normálisan nő,hanem felfele ível,mert az ujjbegyem husa feljebb van nőve,mint másoknak.
s ez nagyon rosszul néz ki s szégyenlem. (lány vagyok)
volt,hogy ezért kezdtem újra rágni,mert ha pici,akkor nem olyan abnormális.
de szeretném,ha szépek lennének az ujjaim,szeretnék leszokni a körömrágásról!
de nem tudok vele mit kezdeni,nem tudom,kihez fordulhatnék,vagy hogy egyáltalán ez javítható-e.

Szakértőnk válasza a körömrágás. kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem érdemes lenne kipróbálnod, hogy egy darabig nem rágod, hátha javul a helyzet és szebb lesz. Ha újra rágni kezded, valószínűleg nem lesz szebb a kezed, legfeljebb rövidebb a körmöd. Az is lehet, hogy egy bőrgyógyász vagy egy manikűrös tud valami tippet adni, hogy mit lehet ilyenkor tenni. Én pszichológusként annyival tudok hozzájárulni, hogy mi segíthet a leszokásban. Tekintve, hogy a körömrágás nagyon gyakran valamiféle feszültségcsökkentő technika, érdemes helyettesíteni valamivel. Például rágózással, nagy beszélgetésekkel és intenzív sportolással. Próbálj a feszültségeiden ne egyedül rágódni, hanem levezetni őket, elmondani valakinek, vagy legalább kiírni magadból.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor