Mit tegyek? Hogy oldjam meg ezt a helyzetet?

2014.01.30.
Tisztelt Szakértő,
Folyamatában habarodok bele egy srácba pedig nem kéne.. leírom mi a helyzet és a végén kérdeznék. Itt a kamaszon vezetek egy naplót/blogot és azokból szeretnék meríteni néhány dolgot, így talán könnyebb lesz leírnom a dolgokat.
2013.10.08
ettől az évtől kezdve van egy új rendszergazda a suliban. Nem idős 20-s éveiben van szerintem és nagyon jófej, meg tiszta sokat dumálunk, elvagyunk stb. És azt vettem észre, hogy flörtölök vele, fogalmam sincs miért, de flörtölök és egyszerűen semmi értelmét nem látom miután vége az egész incidensnek, de ennek ellenére nagyon jól esik. Szó mi szó, szépek a szemei és szörnyen jó fej de valójában nem akarok tőle semmit. És őszinte leszek a keresznevén kívűl mást nem is tudok róla... na mind1.
2013.10.12
Jut eszembe ezt el kell, hogy mondjam... Tudjátok meséltem az új rendszergazdáról a suliban. Vele álmodtam, hogy csókolózunk meg stb.. tiszta gáz. Nem is értem meg magamat igazából ilyenkor. Na meg azt sem hogy miért vágyom másokra is, mikor a barátommal is ilyen jól megvagyunk.
2013.12.11.
Anya szerint, a kapcsolatom megváltozásában szerepe van egy bizonyos srácnak. Hazudnék ha azt mondanám nincs igaza, de tulajdonképpen szinte azonnal le kéne monanom erről az ún. fiúról. Emlékeztek még amikor említettem, hogy új rendszergazda érkezett a suliba? Nos azóta már jóval több mindent tudok róla, szinte minden délután és az összes szünetben nála ülök, beszélgetünk, kávézunk, sorozatot nézünk, csokit eszünk meg minden ami létezik, beszélünk face-n és még sok más ilyesmi. A pláne az, hogy megegyezzünk. Mindenben, és amíg nem hívta fel erre a figyelmem egyik barátnőm fel sem tűnt. De most... ugyanazt a zenét hallgatjuk, ugyanazok a témák éredekelnek, ugyanolyan arrogánsak vagyunk, ugyanúgy viccelődünk, tartunk az emberektől és még annyi mindent tudnék írni. Egyszerűen amikor vele vagyok megnyugszom és mindenféle gond eltűnik az életemből.
Napról napra egyre jobban reménykedem abban, hogy megcsókoljon, vagy hozzám érjen bensőségesebben. Így is elvétve mindig akadnak érintések, mosolyok és összenézések. Félek saját magamtól. Félek, mert nem tudom mit csinálok. Félek, mert nem vagyok normális. De ha ő nincs nem igazán érzem magam jól.
2014.01.11.
Másodszor, biztos emlékeztek, hogy már párszor említettem az suli rendszergazdáját. Na most az ami köztünk kezd lenni/van egy kicsit olyan mintha mindketten többet szeretnék. Sőt. Szerintem mindketten többet akarunk csak egyikőnk sem vallotta még be magának teljesen. Tegnapelőtti napon szinte csak álltunk egymással szemben és hirtelen nem tudtuk hogyan köszönjünk el egymástól. Miután a számat kezdte nézni, hátat fordítottam és elmentem. Nem akartam hogy bármi olyan történjen amit később megbánok. Tegnap pedig folyamatosan flörtöltünk apró érintések stb.
2014.01.17.
Kezdek bele zúgni ebbe a srácba, pedig 26 éves. Szóval... egyáltaáln nem tartom kizártnak hogy ő is érez irántam valamit. Mert egyszerűen amit szerdán leműveltünk. Magához húzott mert önvédelmet tanultunk és a szószoros értelmében átkarolt meg nevettünk és olyan jó vol térezni a közelségét hogy tudom, ott van mellettem. Ráadásul mikor egyik haverja belépett a helyiségbe szétszéledtünk és rendesen szégyeltük magunkat. Ez megy azóta is. Ma meg egyszerűen annyira jó volt mert valamiért rányomta a kezét az enyémre és úgy tartottuk sokáig, mikor én elhúztam az egyiket az övéről ő továbbra is ott hagyta a sajátját a jobb kezemen. Aztán jött egy srác és gyorsan elkaptuk a kezünk. Egyszerűen annyi apró érintés van.
2014.01.28.
Már két hete nem voltam suliban mert itthon vagyok ezzel a rohadt betegséggel és most hogy távol vagyok a sráctól egyszerűen egészen idáig nem is hiányzott. Erre ma, köszönhetően egy álomnak egyszerűen meg minden megzavarodott bennem. Nagyon sokszor álmodom vele és mindig azt, hogy összejövünk. Ma meg, bent ültem nála álmomban és a vállára hajtottam a fejem, megcsókolt várt egy picit hogy hogyan regaálok majd visszacsokóltam és így tovább... később meg valami olyasmi volt, hogy a nővéremmel (nincs is testvérem) egy hét múlva lesz az esküvőjük, de mindeközben amikor ott voltak nálunk kereste a pillanatokat hogy velem lehessen. Csókolóztunk rengeteget meg stb, annyira élethű volt az egész, nem is értem hogyan tudok ilyesmit egyáltalán összeálmodni. Teljesen meg vagyok zavarodva és nem tudom hogy lépjek át ezen az egészen.
Szóval ezek zajlanak köztünk folyamatosan és folyamatosan és nem tudom mit érzek, miért érzek így stb. A mostani barátom 25 éves lesz vele több mint egy éve együtt vagyok, de az utóbbi időben eléggé nehezen megy köztünk minden. Nem is értem miért, ráadásul van hogy néha kedvem sincs hozzá hogy vele legyek, de ha meg nem látom pár napig teljesen kiakadok, mert hányzik és szeretem. A rendszergazda srác meg 26 éves és mint ahogyan írtam mindenben megértjük egymást... nem is tudom sokszor mit kezdenék nélküle. Nem tudom ő hogyan érez irántam, és a barátomat sem szeretném megbántani. Mit tegyek? Hogyan?
Előre is köszönöm szépen válaszát!
Üdvözlettel:
egy 18 éves lány

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? Hogy oldjam meg ezt a helyzetet? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, a barátoddal az utóbbi időben nehezen megy köztetek minden. Valószínűleg nem tesz jót a kapcsolatotoknak az, hogy egy másik fiúról álmodozol, vele flörtölgetsz és vele töltesz elég sok időt. Biztosan érzi a barátod is, hogy érzelmileg eltávolodtál tőle. Azt írod, nem akarod megbántani, de szerintem a sok konfliktus a fokozatos eltávolodás ugyanolyan fájdalmas lehet, ha nem még fájdalmasabb, mint egy gyors és határozott szakítás. Azt gondolom, érdemes lenne átgondolnod, akarod-e ezt a kapcsolatot, fontos-e számodra annyira, hogy megpróbáld megmenteni. Ennek a módja leginkább az lenne, hogy megszakítod a kapcsolatot a rendszergazda fiúval, átgondolod, mit kaptál tőle, ami ennyire megfogott és kideríted, megkaphatod-e ezt a barátodtól, a párkapcsolaton belül. Persze, ha úgy döntesz, a rendszergazda fiút választod, az is egy lehetséges megoldás. Ebben az esetben azért érdemes lenne mielőbb kideríteni, ő benne lenne-e a kapcsolatban, tényleg nyitott-e feléd vagy csak jól esik neki flörtölgetni veled a munka mellett.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor