önvagdosás

2013.10.30.
Jó napot!!
Egy 14 éves lány vagyok és elkezdtem magamat vagdosni , mert exemel volt olyan remény hogy összejövünk de ő mással volt ,aztán itthon is mindig kiabálnak velem. Aztán elmondtam az exemnek hogy mit tettem mert őszinte akartam lenni mert megint össze akart velem jönni.
És szinte nap mint nap megvágom magamat utána pár óráig jó aztán belenézek a tükörbe és az a reakcióm hogy ez nem én vagyok és mikor meglátom a sebeimet akkor is ez az érzésem....nem tudom mit csináljak

Szakértőnk válasza a önvagdosás kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, miután megvágod magad, egy ideig jó. Gondolom, megkönnyebbülsz, megnyugszol, oldódik a feszültséged. Valószínűleg elég sok feszültség gyűlt benned össze, melyekkel mintha nem igazán tudnál mit kezdeni. A vagdosás levezeti egy részüket, de nem érzed így jól magad, nem tudod összeegyeztetni a magadról kialakított képeddel, ráadásul ez egy meglehetősen agresszív, destruktív formája a feszültséglevezetésnek. Szerintem megpróbálhatnád inkább szeretni magad, a bántás helyett! Próbálj ki más módszereket is, hátha találsz olyat, amitől kicsit hosszabb távon is jobban érzed magad! Ilyen lehet például az intenzív sportolás, de sokat segíthet az is, ha beszélsz az érzéseidről, gondolataidról vagy megjeleníted őket naplószerű, zenei, képi vagy bármilyen más, neked megfelelőbb formában. Szerintem fontos, hogy a lelki problémákat inkább lelki, mint testi szinten kezeljük. Beszélj arról, hogy nem érzed jól magad ebben a helyzetben az exeddel! Meglátod, jól fog esni!

Amennyiben úgy érzed, egyedül nem sikerül megküzdened a vagdosással, fordulj bátran személyesen is pszichológushoz, hogy segítsen ebben a folyamatban!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor