Mit csináljak ha nem megy?

2013.10.21.
Kedves Dr. nő!
Végzős diák vagyok, azaz 12.-es és angolból nagyon-nagyon de nagyon rossz vagyok ami érettségi előtt nem túl jó és a tanárunk is azt mondja az egész osztálynak nem csak nekem, hogy nem fog menni, meg el se enged minket érettségizni (persze jogosan mert gyengék vagyunk belőle)
Én elmentem egy angol tanárhoz és kb. 1-2 hónapja járok hozzá hetente 1x, de nála is csak azzal szembesülök hogyha kérdez vmi egyszerűt köpni nyelni nem tudok ami még jobban szembesit a helyzettel aztán már annyira szégyellem magam, hogy bestresszelek és olyankor azt is elfelejtem amit tudtam....és újjabb siri csend lesz
szóval nekem ez most nagyon cinkes és hiába próbálom, járok tanárhoz, meg tudom h mik a hiánnyosságaim (amiből van bőven) de a kudarcoktól a kedvem is elmegy tőle
-de itt van pl a japán nyelv, ez érdekel is és könnyen megtudnám tanulni ha több időm lenne rá
Előre is köszönöm :)

Szakértőnk válasza a Mit csináljak ha nem megy? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem először is fontos lenne eldöntened, mérlegelve a lehetőségeket, hogy mit szeretnél. Angolból felzárkózni valahogy, hogy megszerezd az érettségit vagy befejezni az angollal való küzdelmet és más nyelvet, például japánt tanulni. Persze van más lehetőség is biztosan, gondolj át közülük minél többet, mérlegelve, hogy mi szól mellettük és ellenük. Segíthet, ha bevonod a szüleidet is a döntésbe, hátha van valami jó ötletük!

Amennyiben arra jutsz, hogy folytatod a küzdelmet az angollal, akkor azt gondolom, sok-sok gyakorlással és megfelelően kitűzött célokkal egyre több sikerélményhez juthatsz és még az sem kizárt, hogy végül megszereted valamennyire és simán megcsinálod az érettségit! Biztos vagyok benne, hogy meg tudod tanulni! Esetleg beszélgess a tanároddal arról, hogy mi tudna adni egy kis lelkesedést!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor