fegyelmezés!

2013.10.16.
Tisztelt szakértő!
Egy anya meddig mehet el a fegyelmezésben, amikor egy veszekedésben a 17 éves lánya visszabeszél?
Ami velem történt, az addi fajult, hogy elfutottam otthonról, mert kapkodtam a levegőt és egyszerűen nem tudtam megnyugodni, 3-4 órán keresztül zokogtam. Kint voltam az utcán egy csendes helyre mentem ahol nem nagyon mászkálnak az emberek, nem mertem haza menni, ott próbáltam elaludni. Nem volt nálam telefon és egy szál pólóban voltam. Késő éjjel mentem haza.
Anyához azótan nem szólok, még nem is köszönök., már egy hete.
Haragudtam rá nagyon. És már egyáltalán nem merek odamenni hozzá és hozzászólni.
Ő sem beszél hozzám (a tesómnak azt mondta, hogy azért nem szól hozzám mert én sem szólok hozzá. De tényleg semmit még nem is szól rám, mint eddig.
Eszembe jutott, hogy bocsálnatot kérjek, de nem merem. A másik meg az, hogy utál engem, komolyan. És már én sem tudom szeretni! De nem szeretnék mindig rejtőzni előle.
Meg most olyan mintha nekem nem lenne anyám mert levegő vagyok számára.
És én szólnék hozzá, de félek!
Hogy kérjek bocsálnatot tőle? Vagy mit csináljak?
Szerintem ez nem mehet így tovább!
Hogy beszéljek vele? Félek, nem merek! Nem csinálna semmit maximum elkezdene kiabálni, vagy veszekedni!
De kellene beszélnem vele, mert hiába utál engem ő akkor is az anyukám! :(
Kérem! Nagyon szépen kérem! Könyörgöm, könnyes szemekkel!!!!
Nagyon szépen kérem, hogy olvassa el a kérdésemet, és szépen kérem, hogy küldjön választ, hogy mit mit tanácsolna!! :(
Köszönöm szépen!
Egy szomorú lány! :( :(

Szakértőnk válasza a fegyelmezés! kérdésre

Kedves Levélíró!

Elég komolynak tűnik a veszekedés, ami ilyen felkavaróan hatott rád, biztosan nagyon megviselt! Ugyanakkor, számomra úgy tűnik, hogy anyukádat is megviselte a dolog, eléggé el is veszthette a kontrollt az indulatai felett, ha így elfajult a veszekedés. Biztos vagyok benne azonban, hogy bár átmenetileg nagy köztetek a feszültség és a negatív érzéseitek dominálnak, hamarosan enyhülni fog a helyzet és újra rájöttök mindketten, hogy valójában pozitív érzéseitek is vannak egymás iránt! Nagyon rossz lehet, hogy most nem beszéltek egymással és azt gondolom, ez nem segít abban, hogy jobban érezzétek magatokat otthon és újra egymásra találjatok, mint anya és lánya. Talán érdemes lenne megpróbálnod neked enyhítened a hangulaton egy bocsánat kéréssel vagy öleléssel, ha úgy látod, anyukádnak ez nehezebben megy! Fel a fejjel, meglátod, rendbe fognak jönni a dolgok!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor