Igen vagy nem?

2013.10.16.
Kedves Doktornő!
A barátnőmmel kb 1 hónapja vagyok együtt és nem tudom mit tegyek, ha szeretnénk magunkról egy olyan képet amin vagy egymáshoz bújunk vagy csókolózunk. De nem merem megkérdezni; illetve nem tudom hogy ő is akarja...
A másik kérdésem az lenne hogy amikor segiteni szeretnék neki valamiben azt hiszi hogy csicskázni szeretnék neki; pedig mondtam már neki hogy én csak udvarias vagyok. ön szerint mit tegyek mert továbbra is szeretnék sok dologban segiteni neki (pl.: vinni a táskályát a suliban felraki a székét stb)
Előre is köszönöm válaszát:
Marci (13)

Szakértőnk válasza a Igen vagy nem? kérdésre

Kedves Marci!

Szerintem jó dolog, hogy igyekszel kifejezni az érzéseidet a barátnőd felé! Ugyanakkor, érdemes lehet kicsit hosszabb távon is gondolkodnod és azt is figyelembe venned, hogy a barátnőd mit szeretne. A kettő együtt is meg tud jelenni és együtt kialakíthattok egy olyan kapcsolatot, melyben mindkettőtök igényei meg tudnak jelenni. Így esetenként lehet, hogy végül úgy döntesz, inkább félreteszed a vágyadat, hogy segíts neki és ettől erősnek, udvariasnak érezd magad mellette, annak érdekében, hogy benne is pozitívabb érzéseket keltsen a viselkedésed. Lehet, hogy ha kevesebbet segítesz neki, azt már ő is udvarias dolognak fogja értékelni és nem "csicskázásnak", így pedig mindketten jól fogjátok érezni magatokat. Érdemes lehet szerintem a fényképpel kapcsolatban is szem előtt tartanod, hogy mi lehet az a megoldás, ami mindkettőtöknek örömet okoz. Elvégre, ha jól értem, együtt lenni inkább szeretnél a barátnőddel, mint közös fényképet szerezni. Próbáld úgy felhozni a témát, hogy kiderüljön, neki is tetszik-e az ötlet!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor