Idősebb pasi

2013.10.01.
Kedves Kamaszpanasz!
Előre is elnézést, hogy ha hosszú lesz a levelem, igyekszem rövidre fogni.
17 éves lány vagyok, és a párom 23 évvel idősebb nálam. Nem olyan régen jöttünk össze, elég friss a dolog. Sose zavart engem a korkülönbség, és úgy látom őt se nagyon. Csak annyi a problémám, hogy nem vagyok biztos a kapcsolatunkban.
A legutóbbi találkozásunknál azt mondta nem szórakozik velem, komolyan gondolja és tényleg kedvel engem. Csak hogy én ezt nem hittem el. El is mondtam neki, és megbeszéltük. Azzal jött hogy hiába más az életvitele, ő tudna rám időt szakítani és tényleg komolyan gondolja. Rábólíntottam a dologra de még mindig vannak kétségeim...És mivel egyenlőre titokban tartjuk a dolgot, már azon gondolkodom, hogy hogyan mondjam el másoknak majd? Például a szüleimnek? Rokonoknak? Barátaimnak?

Szakértőnk válasza a Idősebb pasi kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem elsősorban ne abból indulj ki, hogy mit mond a barátod, hanem abból, hogy mit csinál és milyen vele együtt. Gondold át, hogy mi az, amit szeretnél megkapni ettől a kapcsolattól, mi az, ami számodra fontos lenne, hogy megjelenjen benne és derítsd ki, ő partner-e ebben! Kérdezz rá, ő mit szeretne, hol lenne helyed az életében! Próbáld észrevenni, mennyire vonódik be érzelmileg a kapcsolatba, mennyire enged be a saját életébe és mennyire érdekli, hogy számodra mi az, ami fontos! Próbáld kicsit jobban megfogni, hogy te milyennek szeretnél egy komoly kapcsolatot. Mondd el neki is, hogy mit szeretnél és figyeld a reakcióját! Azt mondja, nem csak szórakozik veled, hanem komolyan gondolja! Biztos vagyok benne, hogy aki szórakozik valakivel, egészen másképpen viselkedik egy kapcsolatban, mint az, aki tényleg együtt akar lenni az illetővel úgy, hogy egyre közelebb kerüljenek egymáshoz. Idővel ki fog alakulni hogy tudtok-e olyan kapcsolatot kialakítani egymással, amilyet szeretnétek! Ha pedig úgy alakul, hogy biztos leszel a dolgodban és vele akarsz lenni, könnyebb lesz elmondanod másoknak is, hogy mi a helyzet és ha azt látják, hogy boldog vagy a pároddal, a korkülönbséget is biztos könnyebben el fogják fogadni.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor