baj van...

2013.06.20.
Tisztelt Dr. Nő/Úr!
Úgy érzem problémáim vannak. 16 éves középiskolás lány vagyok.. 9 hónapja vagyok együtt a barátommal ,nagyon szeretjük egymást.
A probléma a következő : a párom is alapvetően forró fejű makacs (csak neki lehet igaza)
Én inkább magamon érzem a problémát... hirtelen haragú és sértődékeny vagyok.
Anyagilag nem vagyunk valami kényelmes helyzetben a családommal, édesapám elég ideges típus a pénzügy miatt nem is csodálom,de ami aggaszt, hogy egyre inkább rá hasonlítok és sajnos csak a rossz dolgokban... agresszív ideges vagyok barátommal is rengeteget veszekedünk amikor épp meg mondja nekem hogy mi a probléma szerinte...az ő véleménye az,hogy ő csak segítene akar " ki akarja nevelni belőlem a hisztit" de sajnos ez rengeteg görcsöléssel,veszekedéssel,sírással jár...egyszerűen nem bírok megnyugodni. Folyamatosan felkapom a vizet minden apróságon (bolhából elefántot csinálok) és sajnos már édesanyámmal is elég sokat veszekszek kiabálok,persze anyu próbál türelmes lenni de sajnos minden körülöttem lévő embert megbántok...van egy a kislányom aki novemberben lesz 2 éves és régebben imádtuk egymást mindig "anya, anya, anya) , de most úgy érzem ő kezd elfordulni tőlem, egyszerűen menekül előlem..
Azzal is probléma van,hogy ez egyre inkább meglátszik a külsőmön. Ez előtt max. 1-2 pattanásom volt mára tele van az arcom a nem kívánt bőrhibával, a hajam sem igazán akar nőni szemeim beestek sokkal fáradékonyabb vagyok..
Tanulmányi eredményeimre még szerencsére nem hatott kis,de félek erre is kifog előbb-utóbb..
Segítsen kérem, nagyon félek nem akarom elveszíteni a szeretteimet !!
ui.: Elnézést,hogy ha zavarosan fogalmazok.. nagyon görcsös vagyok jelenlegi állapotomban

Szakértőnk válasza a baj van... kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, ideges, hisztis, görcsös vagy és az, ahogy a barátod ki próbálja nevelni belőled a hisztit, még több görcsölést, feszültséget okoz benned. Szerintem érdemes lenne kicsit tudatosabban foglalkoznod azzal, hogy csökkenjen a benned felgyülemlett feszültség. Megpróbálkozhatnál intenzív sportolással, valamilyen relaxációs technika elsajátításával az érzéseid, feszültségeid például képi, zenei, verses vagy írásos formában történő megjelenítésével. Segíthet, ha megpróbálod megfogalmazni, hogy mit érzel és mitől éreznéd jobban magad. Azt gondolom, érdemes lenne a barátoddal is megbeszélned, hogy mitől éreznéd jobban magad összességében és milyen módszerrel tudna úgy segíteni neked aktuálisan is enyhíteni a feszültségedet, hogy kevesebb veszekedéssel, görcsöléssel járjon. Lehet, hogy az segít, ha megölel, lehet, hogy az, ha kicsit magadra hagy, vagy bármi más. Gondold át és próbáljátok ki, mitől lenne jobb!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor