Miért lehet ez?

2013.05.05.
Kedves szakértő!
16 éves lány vagyok. Az a gond, hogy nem vagyok boldog, és fogalmam sincs, miért. Kissé zárkózott vagyok, de azért vannak barátaim, szóval nem vagyok magányos. A suliban egész jók a jegyeim, a tanáraim szeretnek, és én is bírom őket. A szüleim szeretnek, mindenben támogatnak, és anyagi gondjaink sincsenek. Még nagyszüleim és unokatestvéreim is vannak, akiket szintén nagyon szeretek. Most nincs kedvesem, de alakulóban van valami, szóval nagyon boldognak kellene lennem. Mindenem megvan, egész jól tanulok, jól orgonálok, zongorázom, írok és rajzolok, és már az is megvan, hogy hova mennék egyetemre. Mivel művész szeretnék lenni, rajzolni tanulok magántanárnál, és nagyon jól haladok. Mindenem megvan, és mégis itt ülök reggel 5 felé, és úgy bőgök, mintha semmim és senkim nem lenne... Már éjjel 2 óta ébren vagyok, képtelen vagyok aludni, egyszerűen nagyon bánt, hogy nem tudom, mi a baj velem!!! Tényleg mindenem megvan, amire az ember vágyhat, család, barátok, jó jegyek, és még tehetségem is van a művészethez. Mégsem vagyok boldog :( Miért lehet ez? :(

Szakértőnk válasza a Miért lehet ez? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, bánt, hogy nem tudod, mi a baj veled. Azt javaslom, próbáld meg kideríteni, miért érzed magad ilyen rosszul! Segíthet, ha legközelebb, amikor ennyire rosszul érzed magad, elkezded figyelni, hogy milyen gondolatok kavarognak benned vagy futnak csak át a fejeden. Sokat megtudhatsz általuk arról, hogy mitől jönnek benned a negatív érzések és lehetőséget kapsz rá, hogy átgondoldold, valóban megalapozottak-e ezek a gondolatok vagy inkább csak a félelmeidről árulkodnak. Esetleg azt is megpróbálhatod összeszedni, hogy azon túl, hogy mindened megvan, milyen lenne az az élet, melyben jobban éreznéd magad! Hátha rájössz, hogy valami hiányzik, valami túl sok vagy valamit másképp szeretnél kicsit.

Amennyiben sehogy se sikerül rájönnöd, mi a bajod, fordulj bátran személyesen is pszicghológushoz, hogy együtt kiderítsétek, mi zajlik benned és segítséget kapj ahhoz, hogy jobban érezd magad az életedben!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor