A két lány

2013.03.02.
Egy 16 éves fiú vagyok és az lenne a kérdésem,hogy mit tegyek:
A helyzet az,hogy jártam egy lánnyal ("A" lánynak fogom jelölni) 1 évig és 2 hónapig. A szakításra közös megegyezés után került sor,mivel kezdtünk kicsit sokat veszekedni apró dolgokon is. Nagyon szerettem "A" lányt és ő is nagyon szeretett engem. Miközben én jártam "A" lánnyal kicsit és végül egyre jobban megismerkedtem a legjobb barátnőjével("B" lány),aki az "A" lánnyal való szakítás után a legjobb barátommá vált. A szilveszter estét is együtt töltöttük "B" lánnyal,ami után másnap én arra ébredtem,hogy beleszerettem. Ezután következett a kavarodás. Valaki megkért engem,hogy tartsam továbbra is a kapcsolatot "A" lánnyal barátként,mert hiányzom neki. Megtörtént. Újra nagyon közel kerültünk egymáshoz annyira,hogy megkért,hogy járjunk. Nem tudtam neki igent mondani,mert szerelmes vagyok "B" lányba. (ő ennek tudatában kért,hogy járjunk) De nemet sem tudtam neki mondani,mert még szerettem "A" lányt is. Végül abban egyeztünk meg,hogy próbáljuk meg,hogy hogy menne. Aznap este "B" lány kitalálta,hogy poénkodik kicsit és megkérdezi tőlem,hogy járok-e vele. Tudtam,hogy csak viccel,de elöntöttek az érzelmek és bele gondoltam,hogy mi lenne ha igaz lenne. Azóta csak ezen a dolgon jár az eszem! Nem tudom eldönteni,hogy melyiket szeretem igazán. És ha "B" lánynál döntenék,akkor mit mondjak "A" lánynak? Tudom,hogy úgy kellene eldöntenem,hogy a kettőt egymástól függetlenül próbáljam meg elbírálni,de az úgy nem megy.
Tudom,hogy ennek az elolvasása után a pszichológusok egymásnak fognak segíteni túl tenni magukat rajtam,de azért kérem a segítségüket! Válaszukat előre is köszönöm! :)

Szakértőnk válasza a A két lány kérdésre

Kedves Levélíró!

Valóban eléggé zűrösnek tűnik a helyzet. Mindenesetre az megkönnyítheti a bonyodalmak elkerülését, hogy mindkét lány tisztában van vele, hogy a másik iránt is érzel valamit. Talán ezért is érzed lehetetlennek egymástól függetlenként kezelni a két kapcsolatot. Mind a hárman jóban vagytok egymással, így nehéz két-két ember kapcsolatára koncentrálni. Mégis azt gondolom, a cél az lenne, hogy tisztázódjon, melyik lánnyal szeretnél kölcsönösen együtt lenni. Amennyiben ezt sikerül eldöntened, azt javaslom, a lehető legegyértelműbben, őszintén mondd el mind a két lánynak, hogy mielőbb ki tudjátok együtt találni, mit kezdjetek az új helyzettel. Addig is, azt javasolnám, adj időt magadnak és a lányoknak is, hogy kialakuljon, milyen érzések is kavarognak bennetek egymás iránt. Beszéld meg esetleg velük is, hogy úgy érzed, időre van szükséged mert bár mindkettőjük iránt érzel valamit, őszintén nem tudnál egyikük mellett sem dönteni. Olyat is kitalálhattok, hogy egy ideig egyikükkel sem találkozol vagy éppen mindkettejükkel találkozgatsz (akár úgy is, hogy előre megbeszélitek a határokat). Érdemes lenne ezt együtt kitalálnotok, hiszen a cél nem az, hogy fájdalmat okozzatok egymásnak, hanem az, hogy kiderítsétek, melyik lánnyal akartok valóban együtt lenni.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor