Kedves szakértő!

2013.02.18.
Egy olyan problémával fordulok önhöz, amit igazán else tudok magyarázni... Elég rosszul vagyok az elmúlt honapban és érzem magamon, hogy a gondolkodásom nem a régi... Néha azon gondolkozom, hogy ember vagyok, és az utcán agyalok az ilyeneken, hogy most hazafelé tartok... Ha wc-n vagyok mindíg elfodítom a palackokat amin emberek vannak és minden nap mikor haza érek sírógörcsöm van. Nincsenek barátaim, mert ha egy is szóbaáll velem, furcsán viselkedek és nem érzem magam az emberek közé valónak.. Nem tudom, de a mindennapos élet ami rutinosan ment, valahogy "új" lett... ismeretlen... Valamint kiskoromtól kezdve nem érzem magam normálisnak... Az érzéseim furcsák... És ezeket nem tudom elmondani se leirni sem, ami még inkább rossz, mert sose tudnak így rajtam segíteni.. Kissé degeneráltnak hiszem magam...
Kérem probáljon ezek alapján "diagnosztizálni" ha lehet..
üdv. "killira"

Szakértőnk válasza a Kedves szakértő! kérdésre

Kedves killira!

Sajnos ennyi információ alapján elhamarkodott lenne bármilyen diagnózisban is gondolkodni. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy ha személyesen fordulnál pszichológushoz, ő se tudna diagnózist felállítani. Arra, hogy nem tudod igazán megfogalmazni, hogy milyen érzések és gondolatok kavarognak benned, vannak megfelelő eszközök, hogy közelebb kerülhessen a problémád lényegéhez. Így még az is elképzelhető, hogy segítséget kapj! Szerintem próbáld meg!

Az alapján, amit írsz, talán az állhat a problémád lényegéhez legközelebb, hogy nem érzed magad az emberek közé valónak. Talán segítene, ha átgondolnád, hogyan hatnak rád egyes helyzetek, mikor enyhül és mikor erősödik ez az érzés benned. Figyeld meg! Így tudatosan is kereshetnél majd olyan helyzeteket, hogy jobban érezd magad! A furcsa érzéseid és gondolataid megragadásában segíthet, ha megpróbálod képben vagy zenében megjeleníteni őket. Így talán közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy rájöjj, mi zajlik benned.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor