kedves doktornő

2013.02.04.
Kedves doktor nő! Van barátom, egy éve vagyunk együtt és nagyon szeretem, de túl hamar kiakadok rá, túl hamar felidegeskedek. 15 éves vagyok, ha ez számít :) Mit tegyek, hogy ne legyek olyan hamar ideges? Én nem akarok ilyen hamar felidegeskedni... Kérem, mondja meg, hogyan csináljam, hogy ne kapjam fel olyan hamar a vizet...

Szakértőnk válasza a kedves doktornő kérdésre

Kedves Levélíró!

Általában szokott segíteni az, ha gondolatban megállítod magad egy pillanatra, mielőtt még elsodorna a dühöd és átgondolnád a helyzetet. Nézd meg a problémát más szempontból, kivülállóként és belehelyezkedve a barátod helyzetébe is, valamint felidézve a vele kapcsolatos pozitív emlékeidet, hogy eldönthesd, valóban indokolt-e dühösnek lenned, előrébb visz-e ez a megoldás afelé, amit szeretnél. Mindenképpen érdemes azt is átgondolnod, hogy összességében mit is szeretnél a kapcsolatotokban megkapni, hogy ehhez tartva magad úgy tudj viselkedni, ami egyre közelebb visz a célod felé. Gondolok itt például arra, hogy ha esetleg egy ölelésre vágysz, akkor megpróbálhatod előbb elmondani ezt a barátodnak, hátha csak nem vette észre, hogy mit szeretnél.

Összességében segíthet, ha megpróbálod kicsit tudatosabban kezelni a feszültségeidet. Az intenzív sportolás vagy az érzéseid megfogalmazása, képi megjelenítése csökkentheti annyira a feszültségszintedet, hogy ne billenj ki ilyen könnyen az egyensúlyodból.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor